”Καμουφλάρεται και ξεγελά το λαό” ο Ν. Αναστασιάδης, λέει ο ΓΓ ΑΚΕΛ

16:11 11/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έντονη κριτική άσκησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εναντίον του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη με αφορμή την εξαγγελία της υποψηφιότητας του πρώτου για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης «καμουφλάρεται και ξεγελάει το λαό».

«Ειλικρινά διερωτώμαι αν αυτή η πολύ

πρόωρη εξαγγελία της υποψηφιότητας θα βοηθήσει την Κύπρο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που έχει αυτή τη στιγμή μπροστά της και κατά πόσο αυτή η στάση είναι μια στάση υπεύθυνη», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές θέσεις που διατυπώνει ο κ. Αναστασιάδης, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως είναι «δικαίωμα του κάθε πολιτικού και του κάθε πολιτικού κόμματος να διατυπώνει τις δικές του θέσεις και απόψεις. Δεν μπορεί όμως, να καμουφλάρεται και να θεωρεί ότι ξεγελά τον κυπριακό λαό. Οι όποιες συνεργασίες πρέπει να βασιστούν πάνω σε προγραμματικές συγκλίσεις».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει να διατυπώσει ένα πλαίσιο θέσεων, πλαίσιο αρχών, το οποίο θα συζητήσει με άλλα πολιτικά κόμματα για να «δούμε κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα συμφωνίας, πρώτα και κύρια σε προγραμματικές συγκλίσεις. Τα πρόσωπα θα τα συζητήσουμε στη συνέχεια. Εμείς λέμε ότι δεν προαποκλείουμε κανένα και δεν προεπιλέγουμε κανένα. Και αυτό κατά την άποψή μας θα πρέπει να ισχύει για όλους αν πραγματικά θέλουν να υπάρχει συνεργασία στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Ο δικός μας προγραμματισμός λέει ότι θα ξεκινήσουμε να συζητούμε δημόσια για αυτά τα ζητήματα τον ερχόμενο Ιούλιο”.

«Επιμένω, αυτή τη στιγμή ο τόπος αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιδιώξουμε να τα αντιμετωπίσουμε πιο συναινετικά και συλλογικά. Αλίμονο αν ξεκινήσουμε με μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία 13 μηνών», είπε.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τις αναφορές Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη στη διάρκεια χθεσινής τελετής αποφοίτησης μεταπτυχιακών φοιτητών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την ανάγκη για περισσότερη δημοκρατία και λογοδοσία μετά τα γεγονότα στο Μαρί, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο Πρύτανης δεν ήρθη στο ύψος της θέσης του.

”Οι ακαδημαϊκοί έχουν σίγουρα να διαδραματίσουν σίγουρα σημαντικό ρόλο στην κυπριακή κοινωνία και είναι σημαντικό να έχουν άποψη και να τη διατυπώνουν και δημόσια”, είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ωστόσο ότι όσο σημαντικό όμως είναι να είναι μέρος της κοινωνίας και να διατυπώνουν απόψεις άλλο τόσο σημαντικό είναι να είναι ισορροπημένη η διατύπωση αυτών των απόψεων και οι ίδιοι να δείχνουν ότι καθοδηγούνται από μια δεοντολογία και αντικειμενικότητα.

”Λυπούμαι να πω ότι ο Πρύτανης, δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια, για πολλαπλή φορά δεν τα έχει καταφέρει να αρθεί στο ύψος ενός Πρύτανη Πανεπιστημίου”, κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα