Καμμένος : «Οι πολίτες μας έδωσαν εντολή να συνεννοηθούμε»

13:32 13/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για «τεμαχισμένο διάλογο ο οποίος δε βοηθά στη διαφάνεια», μίλησε σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, ο Πρέοδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σημειώνοντας ότι «οι πολίτες μας έδωσαν εντολή να συνεννοηθούμε», αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που διεξάγονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό

κυβέρνησης στην Ελλάδα, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής δεν έδωσε αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ελπίδα και το αίτημα στο τέλος να υπάρξει συζήτηση «σε κοινό τραπέζι, με σύνθεση που θα επιλέξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όπου θα αναλυθούν από τους αρμόδιους φορείς η πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως επίσης και τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής», υπογραμμίζοντας ότι τελικός στόχος είναι η ένωση και η συνεννόηση όλων των Ελλήνων «για να προασπίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα» και «όχι για να παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία στους δανειστές».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος «κύρια αιτία της κακοδαιμονίας του τόπου είναι η ασυνεννοησία των πολιτικών κομμάτων και η παρερμηνεία των εκλογικών αποτελεσμάτων» προσθέτοντας ότι «εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κρατούμε σταθερές τις απόψεις μας αλλά και το πόρισμα των εκλογών. Ότι λέμε ισχύει για πάντα. Οι πολίτες μας έδωσαν εντολή να συνεννοηθούμε και το Σύνταγμα δίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτή τη δυνατότητα».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο τεμαχισμένος διάλογος δεν βοηθά ούτε στη διαφάνεια ούτε στη συνεννόηση. Είναι ασφαλώς δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να διερευνήσει τις προθέσεις των πολιτικών δυνάμεων και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει. Οι επαφές ωστόσο που είχα με άλλους πολιτικούς αρχηγούς με κάνει να πιστεύω ότι η σύνθεση δεν είναι δικιά τους επιλογή».

Ο κ. Καμμένος είπε ως «βασική προϋπόθεση επιτυχίας» την «κατά μόνας προηγουμένως τοποθέτηση ενώπιον του Προέδρου, του κάθε πολιτικού αρχηγού, χωρίς εξαρτήσεις, αλλά και με τήρηση των πρακτικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα