Καλύτερα ζεστό ή κρύο;

15:02 1/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Όλοι γνωρίζουμε ότι για ένα στραμπούληγμα στο πόδι, προσφέρει μεγάλη ανακούφιση ο πάγος. Όμως, το κρύο δεν ωφελεί για κάθε είδους πόνο και διαταραχή, για παράδειγμα, σε περίπτωση κολίτιδας ή δυσπεψίας, θα πρέπει να καταφύγετε στο ζεστό. Μάθετε λοιπόν να επιλέγετε τη σωστή θερμοκρασία των φυσικών μέσων θεραπείας ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε!

Το ζεστό και το κρύο επιδρούν ακριβώς αντίθετα πάνω στη ροή του αίματος. Αν για παράδειγμα τοποθετήσετε μία θερμοφόρα στην περιοχή της κοιλιάς, θα διευκολύνει τη ροή του αίματος στο εν λόγω

σημείο καθ θα ευνοήσει τη χαλάρωση των μυών. Αν αντιθέτως χρησιμοποιήσετε μία παγοκύστη, τότε θα μειωθεί η ποσότητα του αίματος στην περιοχή, γιατί θα μικρύνει η διάμετρος των αιμοφόρων αγγείων. Γι’ αυτό, σε γενικές γραμμές, το ζεστό ενδείκνυται όταν υπάρχουν πόνοι που οφείλονται σε συσπάσεις των μυών, ενώ το κρύο προβλέπεται για όλες τις διαταραχές που προέρχονται από κάποια φλεγμονή ή αιμορραγία, δηλαδή σε περιπτώσεις όπου το σημείο που νοσεί, παρουσιάζεται ζεστό, πρησμένο και κοκκινισμένο (μελανιασμένο αν υπάρχει αιμάτωμα).

Σκωληκοειδίτιδα

Μία άλλη αιτία κοιλιακών πόνων είναι η σκωληκοειδίτιδα, δηλαδή η ….

Διαβάστε περισσότερα….

Keywords
Τυχαία Θέματα