Κάλεσμα Αναστασιάδη προς όσους επιθυμούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

11:41 29/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την ανάγκη για μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, να δώσουν τα χέρια και να δημιουργήσουν τις προοπτικές για αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Συμποσίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για

τα εξηντάχρονα του Κύπριου Καθηγητή Θεωρητικής Φυσικής Κώστα Κούννα, και κληθείς να σχολιάσει το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό πεδίο μετά και την απόφαση του ΔΗΚΟ για υποστήριξη της υποψηφιότητας του, ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε, πρώτιστα και πάνω απ’ όλα, όπως είπε, ότι εννοεί τη νέα ευρωπαϊκή κουλτούρα που πρέπει να διακρίνει το πολιτικό σκηνικό, και η οποία, όπως εξήγησε, σημαίνει «ανοχή στην κριτική, καλοδεχούμενη η κριτική χωρίς κανένα σχολιασμό έστω και αν η κριτική είναι άδικη».

Ανέφερε ακόμη πως εναπόκειται σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος υπαγορεύουν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, «να δώσουμε τα χέρια και να δημιουργήσουμε τις προοπτικές έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».

«Μιλούμε» πρόσθεσε, «για κρίσιμα θέματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, πάντα με πλήρη σεβασμό και στην αντιπολίτευση».

Ερωτηθείς κατά πόσο ο ίδιος αναμένει διεύρυνση της συμμαχίας δυνάμεων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του ή αν θεωρεί απομακρυσμένο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε, όπως και χτες, όπως είπε, ότι «δεν είναι θέμα κομματικής αριθμητικής ή αθροίσματος, αλλά θέμα καλέσματος της κοινωνίας των πολιτών» να εκτιμήσει τις προτάσεις που έχει προετοιμαστεί στο πλαίσιο της υποψηφιότητας του.

«Αυτό που θέλω να πω, είναι πως πέρα από τη θετική συμβολή της υποστήριξης που τυγχάνω από το μεγαλύτερο κόμμα του ενδιάμεσου χώρου, σίγουρα, οπωσδήποτε, αν και εφόσον εργαστούμε μεθοδικά θα έχουμε πολλαπλασιαστές και του μηνύματος και της στήριξης» συμπλήρωσε.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τα όσα έχουν να κάνουν με την οικονομία και ειδικότερα σε σχέση με τη στάση του ΔΗΣΥ ενόψει της ολοκλήρωσης των αντιπροτάσεων της Κυβέρνησης προς την Τρόικα σε ό,τι αφορά το πακέτο μέτρων, ο κ. Αναστασιάδης, αφού χαιρέτισε το γεγονός ότι ολοκληρώνεται το πακέτο αντιπροτάσεων της Κυβέρνησης, υπέδειξε ότι «όσο το συντομότερο επιτύχουμε τις συγκλίσεις σ’ ένα πρόγραμμα του Μηχανισμού Στήριξης τόσο λιγότερο οδυνηρά θα είναι τα μέτρα», καθώς, όπως εξήγησε, «κάθε μέρα που περνά και με δεδομένη την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος μέχρι το τέλος του χρόνου, τα μέτρα θα είναι σκληρότερα για τους εργαζόμενους».

«Συνεπώς», πρόσθεσε, «έφτασε η ώρα, μετά από δυο μήνες τουλάχιστο που η Κυβέρνηση έχει τις προτάσεις της Τρόικας, να ετοιμαστούν οι δικές μας αντιπροτάσεις για να αποφύγουμε αυτό που δεν θέλει κανένας, τα σκληρά μέτρα και τη ρήξη-διατάραξη της κοινωνικής συνοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα