Κ. Ευσταθίου: Η παραίτηση Ιερωνυμίδη δεν είναι αρκετή

20:51 12/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η παραίτηση Μάριου Ιερονυμίδη από τη θέση του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι αρκετή, δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Κώστας Ευσταθίου.

Δεν είναι αρκετή «για το λόγο ότι έχουμε ένα κείμενο το οποίο είναι νομικό και υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές στο νόμο που λένε ότι όταν μια συμφωνία υπογραφεί και ο ένας από τους αντισυμβαλλόμενους ή έχει συμφέρον ή έχει πρόβλημα ως προς την βούληση που υπέγραψε, η συμφωνία μένει μετέωρη», είπε ο κ.

Ευσταθίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Και νομικό πρόβλημα υπάρχει και πολιτικό πρόβλημα υπάρχει και θέμα αρχής υπάρχει», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον κινδυνεύει η επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Ευσταθίου είπε πως «η επένδυση έγινε με βάση κάποια συμφωνία η οποία υπεγράφη» και «αυτή η συμφωνία πάσχει, από τη στιγμή που το ένα μέρος, η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσίασε κάποια πρόσωπα τα οποία είχαν συμφέρον προσωπικό ενώ δεν θα έπρεπε. Δεν ξέρω αν πάσχει η επένδυση, αυτό το οποίο πάσχει σίγουρα είναι ο τρόπος με τον οποίο υπεγράφη και να είμαστε και κάπως πιο ειλικρινής, το να αποδεχόμαστε την παρανομία στο όνομα κάποιας επένδυσης νομίζω πρέπει να σταματήσει».

Ο Αντιπρόεδρος του Κ.Σ ΕΔΕΚ Κώστας Ευσταθίου, μιλούσε μετά από το μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας το 1964, που τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ στον Παχύαμμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα