Ιστορική ημέρα για τον Έρογλου η έναρξη γεωτρήσεων στα κατεχόμενα

15:36 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ιστορική χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα έναρξης των γεωτρήσεων στην κατεχόμενη Σύγκραση ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου μιλώντας στην τελετή που έγινε λίγο πριν το μεσημέρι στην παρουσία του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος πραγματοποιεί για το σκοπό αυτό σύντομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου είπε ότι μια πρωτιά πραγματοποιείται σήμερα και προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στην στρατηγική σημασίας σχέση και συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους.

Αυτό που γίνεται σήμερα δίδει βάθος στην

έννοια των δικαίων, των δικαιωμάτων του τ/κ ”λαού” σε αυτά τα εδάφη – κατά την έκφρασή του – και στην περιοχή. Χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντική την ονομασία της γεώτρησης ”τουρκική πατρίδα 1” (Turkyurdu 1). ”Αυτά τα εδάφη είναι στην πραγματικότητα τουρκική πατρίδα και έτσι θα συνεχίσουν να είναι”.

Δεν θα επιστρέψουν σε κανέναν, συνέχισε, να σφετεριστεί το έδαφος, την ελευθερία και την πατρίδα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα προσπαθεί για τις πιο ζεστές και καλύτερες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους.
Η συνεργασία αυτή, συνέχισε, θα αποβεί προς όφελος και των δύο ”χωρών”, εκφράζοντας την ικανοποίηση ότι η κυβέρνηση ΑΚΡ και ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν στηρίζουν την κοινή σκέψη για τους στόχους του ψευδοκράτους που είναι 60.000 φοιτητές στα ”πανεπιστήμια” και 40.000 κλίνες στον τουριστικό τομέα.

Η έλευση νερού με υποθαλάσσιους αγωγούς από την Τουρκία στο ψυεδοκράτος, ανέφερε ο Ντερβίς Ερογλου, ”θα είναι πράγματι το έργο του αιώνα” και στις 7 Μαρτίου του 2012 που θα αρχίσει να λειτουργεί θα επηρεάσει θετικά κάθε τομέα στα κατεχόμενα και θα υπάρξει ένα νέο ψευδοκράτος.

Με την πρόσθεση και της ενέργειας μπροστά στο τουρκικό έθνος και τον τ/κ ”λαό” θα ανοιχθούν νέοι ορίζοντες, σημείωσε.

Με το νερό, την ηλεκτρική ενέργεια, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο να ενώνονται, όλοι καταλαβαίνουν τί αυτό σημαίνει, κατά τον κ. Έρογλου. Πρόσθεσε πως εάν οι προσδοκίες τους στο πετρέλαιο έχουν θετικό αποτέλεσμα, η οικονομία του ψευδοκράτους είναι ολοφάνερο ότι θα έχει μεγάλο όφελος.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τ/κ ηγέτης επανέλαβε ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει πρόθεση για λύση. Συνεχίζουν τις προσπάθειες να κωλυσιεργούν και να παίζουν με το χρόνο, είπε. ”Τι κρίμα που αυτοί που έπρεπε να σταματήσουν αυτό το παιχνίδι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν συμπεριφέρονται με ευαισθησία, συνεχίζουν να μας τιμωρούν. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί. Δεν έχει κανείς πλέον το δικαίωμα να μας κρατά περισσότερο κάτω από εμπάργκο, απομόνωση”. Μπροστά τους, συνέχισε, υπάρχουν κρίσιμες ημέρες και κανείς δεν πρόκειται να χαλάσει τις καλές σχέσεις που έχουν με την Τουρκία.

Το μέλλον των Τ/κ θα είναι φωτεινό και σημάδι αυτού είναι οι εργασίες για την εξόρυση πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον κ. Έρογλου. ”Αυτή η πρώτη εργασία (γεώτρηση) δεν θα είναι και η τελευταία”.

Επανέλαβε ότι είχε προτείνει στους Ε/κ να αφήσουν τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ για μετά τη λύση του Κυπρια

Keywords
Τυχαία Θέματα