Ισχυρισμοί “Βολκάν” για παρέμβαση ΗΠΑ για το αρμενικό μοναστήρι

12:47 3/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Βολκάν» αφιερώνει το κύριο θέμα της στις προσπάθειες που, όπως υποστηρίζει, καταβάλλει ο Αμερικανός Πρεσβευτής στη Λευκωσία για ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Διεύθυνσης του ΕΒΚΑΦ και του λεγόμενου πανεπιστήμιου Εγγύς Ανατολής για παραχώρηση του αρμενικού μοναστηριού στο πανεπιστήμιο προκειμένου να το μετατρέψει σε μουσείο, αίθουσες εκθέσεων και ινστιτούτο τουρκολογίας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι κατά τον Πρεσβευτή η μονή πρέπει να παραχωρηθεί στην αρμενική οργάνωση HASNA, με έδρα την Ουάσιγκτον για να τελούνται θείες λειτουργίες και υποστηρίζει ότι ο Πρεσβευτής

ενεργεί μετά από επιθυμία του αρμενικού λόμπυ των ΗΠΑ, των Αρμενίων που ζουν στις ελεύθερες περιοχές και της «ε/κ διοίκησης», κατά την έκφρασή της.

Περαιτέρω η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο Αμερικανός Πρεσβευτής προς το σκοπό αυτό ζήτησε βοήθεια από δημοσιογράφους που πρόσκεινται σε αυτόν και αριθμό πολιτικών της λεγόμενης αντιπολίτευσης.

Στόχος των Ε/κ και του αρμενικού λόμπυ, γράφει το δημοσίευμα, είναι να τους παραχωρηθεί η Μονή και να εγκαταστήσουν εκεί ιερείς και μοναχούς, οι οποίοι θα τελούν λειτουργίες με απώτερο στόχο οι Αρμένιοι να επιστρέψουν στη γνωστή από παλιά αρμενική συνοικία.

Γράφει ακόμα ότι μελλοντικά οι Αρμένιοι θα στήσουν μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας στη Μονή. Κατά την εφημερίδα, πριν το 1963 στη Μονή υπήρχε τέτοιο μνημείο το οποίο κατεδάφισαν Τ/κ.

Ο Διευθυντής του ΕΒΚΑΦ,  Μουσταφά Καϊμακαμζαντέ,, αναφέρεται, διαψεύδει το δημοσίευμα της Βολκάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα