Ικανοποίηση Υπ. Συγκοινωνιών για την πορεία των Κυπριακών Ταχυδρομείων

19:43 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πορεία των Κυπριακών Ταχυδρομείων κατά τα τελευταία χρόνια και τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται προς τους πολίτες, όσο και για την εισαγωγή νέων υπηρεσιών ώστε το Ταχυδρομείο να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στο νέο ταχυδρομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται από την 1η Ιανουαρίου 2013, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου.

Σε

χαιρετισμό του στη συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση της υπηρεσίας 24ωρης παράδοσης δεμάτων Parcel 24, ο Υπουργός είπε ότι η 1η Ιανουαρίου 2013 σηματοδοτεί την είσοδο της ταχυδρομικής αγοράς της χώρας μας σε μια νέα εποχή, αυτήν του ελεύθερου ανταγωνισμού, με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία να έχουν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους.

Πρόσθεσε πως την ίδια στιγμή, η διεθνής τάση για υποκατάσταση των παραδοσιακών ταχυδρομικών υπηρεσιών από την τεχνολογία γίνεται ολοένα και πιο εμφανής και στον τόπο μας.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία έχουν έγκαιρα εντοπίσει τις προοπτικές που διανοίγονται με την κοινωνία της πληροφορίας και την ολοένα αυξανόμενη τάση για αγορά προϊόντων μέσω διαδικτύου. «Με σωστές και μελετημένες κινήσεις, μέσα σε δύσκολες δημοσιοοικονομικές συνθήκες, με τη στήριξη και τη βοήθεια του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία χρησιμοποιούν την τεχνολογία ως σύμμαχο για την παροχή διαφοροποιημένων και σύγχρονων υπηρεσιών, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις» συμπλήρωσε, υποδεικνύοντας πως ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η υπηρεσία που παρουσιάζεται σήμερα για την 24ωρη αυτόματη παράδοση δεμάτων, η υπηρεσία Parcel 24.

Δήλωσε παράλληλα ότι η αυξητική τάση του ηλεκτρονικού εμπορίου, που εδώ και μερικά χρόνια παρατηρείται στο διεθνή χώρο, έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Κύπρο, καθώς ολοένα και περισσότεροι συμπατριώτες μας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για αγορές αγαθών, για να προσθέσει ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία προσφέρουν από σήμερα έναν σύγχρονο και ευέλικτο τρόπο για παραλαβή των ταχυδρομικών αντικειμένων που τους αποστέλλονται από το εξωτερικό χωρίς περιορισμό ωραρίου και φυσική παρουσία στο ταχυδρομικό γραφείο.

Καταλήγοντας, ο κ. Φλουρέντζου ευχήθηκε στα Κυπριακά Ταχυδρομεία κάθε επιτυχία στο έργο τους και διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά για την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα