Ικανοποίηση Επ. Περιβάλλοντος για την απομάκρυνση ελαστικών από το Δάλι

11:46 15/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ικανοποίηση για την απομάκρυνση μεγάλου μέρους από τον όγκο των χρησιμοποιημένων ελαστικών αυτοκινήτων, που είχαν συσσωρευτεί στη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, η οποία σημειώνει πως ένας μικρότερος αριθμός έχει μπει σε διαδικασία διαχείρισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «η άμεση παρέμβαση του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος συνέβαλε σημαντικά στην εξεύρεση λύσης στο μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα και απέτρεψε πιθανές δυσάρεστες εξελίξεις».

Όπως δήλωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος

κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, η συσσώρευση τεράστιου όγκου ελαστικών δίπλα από βιομηχανικές υποδομές και οικίες εγκυμονούσε σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας και υγείας γι’ αυτό και η απομάκρυνση τους θα έπρεπε να ήταν άμεση.

«Η διαδικασία διαχείρισης ελαστικών», γράφει η ανακοίνωση, «διέπεται από νόμο και κανονισμούς οι οποίοι ρυθμίζουν τα της διαχείρισης των αποβλήτων ελαστικών με την εφαρμογή της αρχής ‘ο ρυπαίνων πληρώνει’ και της αρχής ‘η ευθύνη του παραγωγού’ και διασφαλίζουν την ασφαλή επεξεργασία και διάθεση τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα