Ικανοποίηση ΕΛΑΖΩ για την προώθηση της δημιουργίας ακτνοθεραπευτικού

15:40 28/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Συγγενών ΕΛΑ-ΖΩ χαιρετίζει με ανακοίνωση του τη λήξη σήμερα της διαδικασίας υποβολής προσφορών για κτήριο ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αναφέροντας πως μετά από αγώνες ετών ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου προχωρά σε υλοποίηση.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, η αξιολόγηση των προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο 2012 θα υπογραφούν οι συμβάσεις

με τους επιτυχόντες. Τα έργα για το Ακτινοθεραπευτικό της Λευκωσίας αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε 70 εβδομάδες από την υπογραφή της σύμβασης και το Καλοκαίρι του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί το κτηριακό μέρος και το Φθινόπωρο του 2014 να λειτουργήσει πλήρως το Ακτινοθεραπευτικό και οι άλλες υπηρεσίες, όπως η Κλινική Πόνου.

Χαιρετίζοντας την εξέλιξη, ο ΕΛΑΖΩ εκφράζει παράλληλα ανησυχία για τις παρασκηνιακές, όπως αναφέρει κινήσεις κάποιων ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα και να παραμείνει το Κράτος στο μονοπώλιο του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου.

Ο ΕΛΑΖΩ αναφέρει ότι το κράτος διαθέτει φέτος κάπου 31 εκ. ευρώ ως χορηγία προς τον Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου, ενώ για να γίνουν και τα δύο κρατικά Ογκολογικά, της Λευκωσίας και της Λεμεσού, θα χρειαστούν μόνο 25 εκ. εφάπαξ, που θα διανεμηθούν στα επόμενα 3-4 χρόνια, προσθέτοντας ότι αναμένεται πως τα λειτουργικά έξοδα των 2 κρατικών Ογκολογικών θα είναι ύψους των 4-5 εκ. ευρώ το χρόνο.

Τέλος, αναφέρει ότι από το 2000 μέχρι το 2010 το Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου πήρε χορηγία από το Κράτος το ποσό των 233.224 εκ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα