Ικανοποίηση από Κυβέρνηση για δηλώσεις Ρούμπιν

14:47 5/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ικανοποίηση της κυπριακής Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας για το περιεχόμενο της ομιλίας του Αμερικανού Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ερικ Ρούμπν ενώπιον του συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, εξέφρασε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως “ιδιαίτερα σημειώνουν τις αναφορές του κ. Ρούμπιν ότι οι ΗΠΑ

θα στηρίξουν την Κύπρο στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και το ότι η χώρα του επιθυμεί την άμεση ενδυνάμωση των δεσμών με την Κύπρο”.

Επίσης, θετικότατο γεγονός, σημείωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αποτελεί ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος αναγνωρίζει για το κυπριακό πρόβλημα τα ακόλουθα:

1. Ότι το στάτους κβο είναι άδικο και πρέπει να τερματιστεί.

2. Ότι δεν είναι καλή προσέγγιση η επιστροφή στο Σχέδιο Ανάν.

3. Ότι το κλειδί θα είναι τι δηλώνει και τι πράττει η Τουρκική Κυβέρνηση.

Σημειώνουμε, επίσης, συνέχισε, την αποκάλυψη του κ. Ρούμπιν ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον, ο Πρόεδρος Ομπάμα ενέπλεξε τον Τούρκο Πρωθυπουργό σε μια βαθιά και διεξοδική συζήτηση.

“Τούτων λεχθέντων, προσλαμβάνει σημαντική και θετική διάσταση ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι: Οι ΗΠΑ δείχνουν κατανόηση στο θέμα των εποίκων παραπέμποντας, μάλιστα, στην Τουρκία για τη λύση του και έστειλε το μήνυμα στην Άγκυρα ότι είναι αντιμέτωπη με τη λήψη σκληρών επιλογών, ξεκαθαρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το διεθνές δίκαιο”, πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος καταλήγοντας είπε πως “θετική κρίνεται η στήριξη των ΗΠΑ, όπως αυτή εκφράστηκε από τον κ. Ρούμπιν στην πρόταση της Λευκωσίας για την Αμμόχωστο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα