Ικανοποιημένοι παραγωγοί και καταναλωτές από τη Λαϊκή Αγορά του Δήμου Δερύνειας

08:19 5/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εισηγήσεις και απόψεις παραγωγών και καταναλωτών που χρησιμοποιούν εδώ και ένα χρόνο την Λαϊκή Αγορά του Δήμου Δερύνειας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη περασμένη εβδομάδα.

O Δήμαρχος Αντρος Καραγιάννης ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε το Δημοτικό Συμβούλιο με την Επιτροπή των Παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς, η οποία λειτουργεί κάθε Σάββατο «μεταφέραμε εισηγήσεις και απόψεις παραγωγών και καταναλωτών τις οποίες ακούσαμε κατά τη διάρκεια προσωπικών συναντήσεων που είχαμε μαζί τους».

Συμφωνήθηκε,

συνέχισε «πως πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στα τοπικά προϊόντα ολόκληρης της Κύπρου και όχι μόνο της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου δεδομένου ότι δεν διαθέτει φρούτα και αυτά πρέπει να έρχονται από άλλες περιοχές. Επίσης τα προϊόντα που πωλούνται στην Λαϊκή Αγορά δεν πρέπει να είναι εισαγόμενα δεδομένου ότι αυτή λειτουργεί στο τρίπτυχο «ποιότητα, φθήνια και φρεσκάδα. Κατά τη συνάντηση υπήρξαν ορισμένα αιτήματα από παραγωγούς για να δοθούν περισσότερα μέτρα χώρου προκειμένου να παραθέτουν τα προϊόντα τους».

Εξήγησε ότι σε κάθε παραγωγό διατίθεται χώρος τριών μόνο μέτρων «με στόχο να ικανοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι παραγωγοί. Σε όσους ζήτησαν περισσότερο χώρο είπαμε πως δεν τίθεται θέμα να γίνει κάτι τέτοιο. Μόνο εάν και εφ` όσον δεν μεταβεί στη Λαϊκή Αγορά ο διπλανός του αιτούντα, αυτός θα μπορεί να πάρει τα άλλα τρία μέτρα» εξήγησε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καραγιάννης είπε πως «παραγωγοί και καταναλωτές ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο όπως κατασκευαστεί στέγαστρο προκειμένου να μην εκθέτονται στις καιρικές συνθήκες, δηλαδή τον ήλιο και τη βροχή. Το θέμα θα εξεταστεί εάν και εφ όσον υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια για χρηματοδότηση ενός τέτοιου εγχειρήματος».

Ο θεσμός της Λαϊκής Αγοράς «αγκαλιάστηκε όχι μόνο από τους Δερυνιώτες, αλλά και από τουρίστες και κύπριους που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, δεδομένου ότι ο καταναλωτής αγοράζει προϊόντα κυπριακά, ποιοτικά, φθηνά και φρέσκα», κατέληξε ο Δήμαρχος Αντρος Καραγιάννης.

Keywords
Τυχαία Θέματα