Η Υπουργός Εργασίας για τη συνάντησή της με τον Επίτροπο Άντορ

19:03 27/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Το αποτέλεσμα των σημερινών επαφών μας είναι ότι έχουμε προβάλει τα θέματα που απασχολούν την Κύπρο, ο καθένας με την αρμοδιότητά του», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Όπως είπε, «έχουν συζητηθεί όλα τα θέματα και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που απασχολούν

σήμερα τους Κυπρίους».

Αναφορικά με τη δική της συνάντηση με τον Επίτροπο για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις Λάσλο Άντορ, είπε ότι συζήτησε μαζί του τα θέματα που αφορούν την ανεργία, την ανεργία των νέων «και όλα όσα προγραμματίζουμε για να υλοποιήσουμε την κοινοτική πρωτοβουλία «Εγγύηση για τη Νεολαία». Έχουν συζητηθεί συγκεκριμένοι τρόποι, αναμένουν να υποβάλουμε τις προτάσεις μας, τον προγραμματισμό μας, έτσι ώστε να ακολουθήσουμε και τις καλύτερες πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται σε άλλα κράτη μέλη για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους νέους μας», κατέληξε η Υπουργός.

Στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας για την αναχαίτιση της νεανικής ανεργίας έχει εγκριθεί ένα ποσό για την Κύπρο της τάξης των 10,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα κράτη μέλη θα υποβάλουν μέχρι το τέλος του έτους τα εθνικά τους προγράμματα για την υλοποίηση της δράσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα