Η Υπουργός Εμπορίου καταλογίζει στον Κασίνη παραβίαση κανονισμών

10:05 26/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου κρίνει  ότι στις παρούσες συνθήκες δεν είναι κατανοητό άλλοι να πράττουν και άλλοι να  είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις για τις οποίες αποδίδει στον εκάστοτε Υπουργό  αρμοδιότητα ο νόμος περί υδρογονανθράκων, ενώ καταλογίζει στο Διευθυντή της  Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου παραβίαση των κανονισμών λειτουργίας  δημόσιας υπηρεσίας.

Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της κ. Αντωνιάδου, στην οποία  προστίθεται πως η σημερινή Υπουργός έχει αποφασίσει να αναλάβει την πρωτοβουλία των πράξεων για τις

οποίες της αποδίδει αρμοδιότητα ο νόμος, αφού ούτως ή άλλως έχει την ευθύνη για αυτές τις πράξεις και έχει για αυτόν το λόγο προχωρήσει σε κατάργηση αυτών των εξουσιοδοτήσεων.

Αυτό με κανένα τρόπο, δεν αφαιρεί τα καθήκοντα και τις ευθύνες που έχουν οι διάφοροι λειτουργοί και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας όπως προνοούνται στα σχετικά σχέδια Υπηρεσίας, ούτε μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία εκ μέρους οποιουδήποτε λειτουργού για να μην εκτελεί τα καθήκοντά του, σημειώνεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η/ο εκάστοτε Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει δικαίωμα στη βάση του Νόμου περί Υδρογονανθράκων του 2007 – άρθρο 19 – να εξουσιοδοτεί κατάλληλα πρόσωπα να ενεργούν εκ μέρους της/του Υπουργού. Στη βάση αυτών των προνοιών προηγούμενοι Υπουργοί είχαν εκδώσει εξουσιοδοτήσεις σε αριθμό υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ενέργειας να δρουν εκ μέρους τους.

Προστίθεται πως η σημερινή Υπουργός έχει αποφασίσει να αναλάβει την πρωτοβουλία των πράξεων για τις οποίες της αποδίδει αρμοδιότητα ο νόμος, αφού ούτως ή άλλως έχει την ευθύνη για αυτές τις πράξεις και έχει για αυτόν τον λόγο προχωρήσει σε κατάργηση αυτών των εξουσιοδοτήσεων.

Με απλά λόγια η Υπουργός κρίνει ότι στις παρούσες συνθήκες δεν είναι κατανοητό άλλοι να πράττουν και άλλοι να είναι υπεύθυνοι για αυτές τις πράξεις. Άρα η Υπουργός αναλαμβάνει τόσο την αρμοδιότητα όσο και την ευθύνη των πράξεων της, στο βαθμό που ο Νόμος της δίνει αρμοδιότητα για αυτές τις πράξεις, σημειώνεται.

Προστίθεται πως αυτό με κανένα τρόπο, δεν αφαιρεί τα καθήκοντα και τις ευθύνες που έχουν οι διάφοροι λειτουργοί και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας όπως προνοούνται στα σχετικά σχέδια Υπηρεσίας, ούτε μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία εκ μέρους οποιουδήποτε λειτουργού για να μην εκτελεί τα καθήκοντά του.

Πέραν τούτου είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Ενέργειας στελεχώνεται από 60 περίπου καταρτισμένα άτομα που πρέπει όλοι να αξιοποιηθούν σε αυτή τη σοβαρή πρόκληση που λέγεται έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κύπρο, αν θα μπορέσουμε να εργαστούμε προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των Κυπρίων και της προοπτικής αυτής της χώρας –και όχι μόνο συγκεκριμένων ατόμων, αναφέρεται.

Στη κρίσιμη φάση στην οποία εισέρχεται η Κύπρος όπου ο πιθανός εντοπισμός κοιτάσματος Υδρογονανθράκων μπορεί να θέσει την Κύπρο στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης -με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον αυτο

Keywords
Τυχαία Θέματα