Η υπομονή των Τ/κ εξαντλείται δηλώνει ο Έρογλου

13:37 17/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Τ/κ αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά αυτό δεν θα τους σταματήσει από το να υπερασπίζονται την «ελευθερία» τους και την «κυριαρχία» τους, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου προσθέτοντας ότι η υπομονή της τ/κ πλευράς στο Κυπριακό άρχισε να εξαντλείται.

Σε ομιλία του στην κατεχόμενη Λεύκα, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Έρογλου αναφέρθηκε στο Κυπριακό και είπε ότι μετά την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ θα πρέπει να υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο είτε θα οδηγεί στη λύση του Κυπριακού είτε «εμείς

θα πάρουμε τον δρόμο μας και αυτοί (Ε/κ) το δικό τους».

Αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή είπε ότι η εποχή μετά το 1974 είναι «φωτεινή» σε σύγκριση με τον εποχή πριν το 1974 που ήταν «σκοτεινή» σε ό,τι αφορά τους Τ/κ και τα δικαιώματα τους.

Είπε ότι η τουρκική εισβολή αποτελεί την αρχή της δημιουργίας ενός «κράτους» το οποίο οι Τ/κ θα υπερασπιστούν μέχρι τέλους.

Ανέφερε ακόμα ότι η ανερχόμενη δύναμη «μητέρα- παρτίδα» Τουρκία βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Τ/κ και υποστηρίζει και προστατεύει τα δικαιώματα των Τ/κ.

Η μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον κ. Ερογλου θα ολοκληρωθεί το 2014 και είπε ότι γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι Τ/κ να ζουν σε ένα «κράτος» ευημερίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα