Η Βασιλική και οι άνθρωποι της ΑΗΚ

14:11 22/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

…για χρόνια η Βασιλική ήταν το στολίδι που φώτιζε τους συναδέλφους στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού. Στο Σταθμό δεν στόλιζαν χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά κατά το ελληνικό έθιμο, αυτό το όμορφο καραβάκι που έφτιαξε με πολύ μεράκι ο συνάδελφος ο Παυλακός.

Ήταν μια όμορφη εικόνα που ξεχώριζε μέσα από τα ψηλά φουγάρα, τους τεράστιους αεριοστρόβιλους και τις κοντόχοντρες γεννήτριες. Η συντροφιά όλων τις μέρες των γιορτών αλλά και ειδικά αυτών που κάθε χρόνο δούλευαν στη βάρδια την νύχτα των Χριστουγέννων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

και όχι μόνο!

Μέσα από όλες τις ζημιές και καταστροφές που υπέστη ο Σταθμός, η Βασιλική έμεινε όρθια, με πολύ λίγες ζημιές. Μέχρι να φτιαχτεί ο Σταθμός και να ξαναπάει πίσω στο «λιμάνι» της θα την φιλοξενούμε στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΗΚ στη Λευκωσία.

Τις όμορφες αυτές μέρες των Γιορτών ας μην ξεχνούμε πως για να μπορούμε να χαρούμε εμείς αχνιστό φαί, ζεστό σπίτι μα και λαμπερά φώτα, κάποιοι συνάνθρωποι μας εργάζονται μέρα και νύχτα, γιορτές και αργίες.

Θα είναι Καλές οι Γιορτές λοιπόν γιατί κάποιοι άνθρωποι στους Ηλεκτροπαραγωγούς Σταθμούς της ΑΗΚ στη Δεκέλεια, στη Μονή και στο Βασιλικό, κάποιοι άλλοι στα συνεργεία επιφυλακής σε όλες τις πόλεις, στο Κέντρο Αναφοράς Βλαβών και στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας θα φροντίσουν γι’ αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα