Η Θέκλα Πετρίδου αποκλειστικά στο Onlycy.com! “Η επίμαχη λέξη,ίσως υποσυνείδητα να μου ξέφυγε, για να τελειώνει το μαρτύριο μου να με διώξουν να φύγω”

08:32 30/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η γνωστή ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε εξαιτίας μιας «άσεμνης» λέξης που ξεστόμισε στον αέρα και την αποχώρηση της από την εκπομπή «Έχουμε και λέμε» του Mega Κύπρου σπάει την σιωπή της και βάζει τα πράγματα στην θέση τους. H Θέκλα Πετρίδου επέλεξε το Onlycy.com και τον αρχισυντάκτη μας Μιχάλη Σταύρου για να πει την δική της αλήθεια και πως το πρόβλημα δεν ήταν η λέξη, το πρόβλημα προϋπήρχε.

Συγκεκριμένα

δηλωσε στο Onlycy.com: “ Στο νέο concept της εκπομπής, το οποίο λανσαρίστηκε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, φαίνεται πως δεν χωρούσε ή δεν ταίριαζε το δικό μου κομμάτι, το οποίο διαρκούσε γύρω στα 50 λεπτά.

Στην εκπομπή δεν πήγα από μόνη μου, ο Τάσος Θεοδώρου με ζήτησε και μέχρι τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου δεν αντιμετωπίζαμε κανένα θέμα με την συνεργασία μας. Η εκπομπή πήγαινε πολύ καλά, δεν γνώριζα φυσικά εγώ τα ακριβή νούμερα της τηλεθέασης, αλλά κρίνοντας από την επικοινωνία με τον κόσμο μέσω email, τηλεφώνων και Facebook, πολλοί άνθρωποι παρακολουθούσαν την εκπομπή και τους άρεσε το κομμάτι όπου εμφανιζόμουν εγώ. Αρκετές φορές φεύγοντας από τον σταθμό, μου έδειχνε η τηλεφωνήτρια τις πολλές κόλλες με τηλέφωνα ακροατών, οι οποίοι τηλεφωνούσαν είτε για να βγουν στον αέρα είτε για να μεταβιβάσουν κάποια ερώτηση στο control.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου αμέσως μετά την ολιγόλεπτη συμμετοχή μου στην εκπομπή, ανακοίνωσα μέσω της ιστοσελίδας μου στο Facebook πως παραιτούμαι από την εκπομπή. Εγώ αποφάσισα να φύγω, δεν με έδιωξε ο Τάσος.

Μετά από μια ώρα περίπου, με πήρε ο Τάσος στο τηλέφωνο και μιλήσαμε. Στο τέλος καταλήξαμε πως ο,τι έγινε έγινε, και του είπα και του ιδίου πως δεν θέλω να ξαναπάω στην εκπομπή. Ο Τάσος ήτανε δικαίως θυμωμένος μαζί μου διότι ανακοίνωσα μέσω Facebook την αποχώρηση μου ενώ δεν τον ενημέρωσα τον ίδιο και σε αυτό του απολογήθηκα όσο και για τα σχόλια που έγιναν από κάποιους στο Facebook, οι οποίοι παρακολουθούσαν την εκπομπή και σχολίαζαν αρνητικά τον Τάσο χρησιμοποιώντας και ρατσιστικές εκφράσεις. Αυτά τα ρατσιστικά σχόλια δεν με βρίσκουν καθόλου σύμφωνη. Δεν θεωρώ κανένα πρόβλημα να έρχονται ελλαδίτες να δουλέψουν στην Κύπρο. Μετά το 1974 πόσοι Κύπριου πήγαν στην Ελλάδα για δουλειά, θα έπρεπε να τους διώξουν όλους τότε οι Ελλαδίτες;

Σε εκείνο το τηλεφώνημα που έγινε μια ώρα περίπου μετά την εκπομπή, μου μίλησε και ο Τάσος σε κάποια φάση έντονα και προσβλητικά. Δεν θέλω όμως να αναφερθώ περαιτέρω, ούτε του κρατώ κακία, επειδή πιστεύω πως τα όσα είπε, τα είπε πάνω στα νεύρα του. Ήταν θυμωμένος και στενοχωρημένος από τον καταιγισμό αρνητικών σχολίων για το άτομο του μετά που ανακοίνωσα την αποχώρηση μου από την εκπομπή.

Όσο αφορά στις αλλαγές στο στυλ της εκπομπής, εμένα δεν με εκφράζουν. Δεν είναι για αυτό τον λόγο που έφυγα, αλλά οφείλω να πω πως δεν με εκφράζει το κατινίστικο κουτσομπολιό, των «σταρ», ούτε από κοντά, ούτε από αέρος. Η εκπομή όμως δεν είναι δική μου.Είναι του Τάσου Θεοδώρου η εκπομπή και είχε κάθε δικαίωμα να αλλάξει την μορφή της, από αυτό που ξεκίνησε και να την μετατρέψει σε κουτσομπολίστικη- Life Style.

Εγώ προσωπικά βλέπω τον εαυτό μου ως αντιστάρ. Για αυτό αυτοσαρκάζομαι για το πάχος μου, ανεβάζω στις σελίδες μου φωτογραφίες χωρίς μακιγιάζ και ρετούζ και δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδέχομαι δημοσίως πως είμαι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος με τα ελαττώματα και τα κόμπλεξ του. Και να ζητώ και συγγνώμη όταν στενοχωρώ κάποιον και να παραδέχομαι και τα λάθη μου χωρίς να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. Για παράδειγμα, πολλές φορές δήλωσα δημοσίως πως η ενασχόληση μου με την πολιτική πριν τρία χρόνια, ήταν ένα project που κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, πως έκανα πολλά επικοινωνιακά λάθη κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και πως εκ των υστέρων αντιλήφθηκα πως είχαν δίκιο όσοι «νούσιμοι» άνθρωποι μου έλεγαν να μην ασχοληθώ. Και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ, επειδή τα παθήματα είναι καλή ιδέα να μας γίνονται μαθήματα…

Τώρα, όσον αφορά στο τι γνώμη έχω για τι είδους εκπομπές έχει ανάγκη ο κόσμος να βλέπει σήμερα, έχω να δηλώσω τα εξής:

Στην σημερινή οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση ο κόσμος νομίζω πως θέλει να βλέπει ένα κοινωνικό επιστήμονα να μιλά την γλώσσα του, χωρίς να μιλά απλοϊκά .Οι μορφωμένοι άνθρωποι δεν σημαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιούν δυσνόητη γλώσσα. Ένας επιστήμονας δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τις γνώσεις του στον κόσμο και δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Ο σκοπός ενός κοινωνικού επιστήμονα όταν μιλάει στην τηλεόραση είναι να βοηθήσει την κοινωνία με τις γνώσεις του και τις απόψεις του, οι οποίες αντλούνται και από την κλινική του εμπειρία, στην περίπτωση που είναι ψυχολόγος.

Όσες φορές εμφανίζομαι σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές,με το χιούμορ, την αισιοδοξία και τον απλό τρόπο ομιλίας που με χαρακτηρίζει, σκοπός μου δεν είναι να κάνω διαγνώσεις ή θεραπείες από τηλεοράσεως, κάτι τέτοιο είναι μη δεοντολογικό και ανέφικτο. Σκοπός μου είναι να μιλήσω για θέματα που απασχολούν τον κόσμο, να δώσω κατευθύνσεις όσον αφορά σε τι είδους ειδικό πιστεύω πως θα ήταν καλό να αποταθούν και πολύ συχνά παρακινώ τον κόσμο να αποταθεί σε ψυχολόγους του νοσοκομείου, τώρα με την οικονομική κρίση, πολλοί συνάνθρωποι μας δεν μπορούν να πληρώσουν για ιδιώτη ψυχολόγο..

Ο Τάσος Θεοδώρου επέλεξε, και δικαίωμα του, και ίσως και να του φέρνει περισσότερα νούμερα το κουτσομπολιό από την ενότητα μου, να περιορίσει την δική μου παρουσία στην εκπομπή.

Μου ανακοίνωσε την προηγούμενη Δευτέρα πως θα έκανε αλλάγες και το δικό μου κομμάτι θα περιοριζόταν στα 20 λεπτά. Αρχικά αντέδρασα, του είπα πως δεν θεωρώ καλή ιδέα να μειώσει την δική μου ώρα και πως ο κόσμος έχει ανάγκη αυτό που του προσφέραμε. Ο Τάσος έκρινε την αντίδραση μου λανθασμένη, θα έχω πρόβλημα με την αρχή ραδιοτηλεόρασης αν αναφέρω το επίθετο που χρησιμοποίησε για να την περιγράψει και εγώ ως καλή κοπέλα, υπαναχώρησα και το δέχθηκα. Κακώς παράκουσα το ένστικτό μου που μου θύμιζε την φιλοσοφία της γερμανίδας φεμινίστριας Ούτε Έκχαρτ, που έγραψε το περίφημο βιβλίο : «Τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο, τα καλά πάνε παντού»…

Εδώ να σημειώσουμε πως στην εκπομπή ήμουν συνεργάτης αμισθί και με ρήτρα αποκλειστικότητας. Να εμφανίζομαι δηλαδή κάθε φορά και να μην συμμετέχω σε άλλες εκπομπές στην τηλεόραση.

Μέσα στην εβδομάδα μου ζήτησε να του συστήσω κάποιον συνάδελφο παιδοψυχολόγο για να μιλήσει για το θέμα της μικρής Μαρίας το Σάββατο 26/7. Ενώ είχε σκοπό να μειώσει την δική μου ώρα από 50 λεπτά σε 20, ήθελε να φέρει άλλον ψυχολόγο να μιλήσει για το θέμα. Δεν ξέρω αν στόχευε στο να με εκνευρίσει, μπορεί και όχι. Εγώ με προθυμία του σύστησα την συνάδελφο Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου, μετά που έκανα αρκετές προσπάθειες και με άλλους συναδέλφους παιδοψυχολόγους που ζουν στην Λευκωσία. Κανείς δεν δεχόταν να βγει Σάββατο απόγευμα σε εκπομπή και να χαλάσει το τριήμερο του. Η κ. Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου δέχθηκε να έρθει για χάρη μου. Και ταξίδεψε από την Λεμεσό Σάββατο απόγευμα για να παρουσιαστεί στην εκπομπή, ενώ παρουσιάζεται τακτικά στο Ρικ και δεν έχει ανάγκη καμιά τηλεοπτική διαφήμιση.

Στην εκπομπή του Σαββάτου μου έδωσε μόνο 18 λεπτά και δεν έβγαλε καμία τηλεφωνική παρέμβαση από τηλεθεατές. Η συνάδελφος βγήκε πριν από μένα και της έλεγε και ξανάλεγε στον αέρα πόσο όμορφη είναι. Στο τέλος της παρουσίας της, της ζήτησε να ξαναέλθει στην εκπομπή, και η ίδια απάντησε ότι έχετε την Θέκλα και είναι πολύ καλή στην δουλειά της. Ο ίδιος είπε πως «η Θέκλα είναι για άλλα πράγματα, είναι το κορίτσι μου»…..

Όταν δέ εμφανίστηκα εγώ στη συνέχεια, και ανέφερα πόσο καλή είναι η συνάδελφος με ρώτησε στον αέρα αν είναι ελεύθερη, του είπα όχι, έχει και δύο παιδιά, τα οποία περιμένουν έξω να πάμε για παγωτό, μου είπε να έρθω κι εγώ και του απάντησα έλα να γνωρίσεις και τον άντρα της.

Μετά την εκπομπή, επιστρέψαμε στο σπίτι μου, και καθίσαμε να δούμε και το κομμάτι της Αριστονίκης και το δικό μου μαζί με τα παιδιά μου και την οικογένεια της Αριστονίκης. Ο σύζυγός της, Δρ Μιχάλης Τρυφωνίδης, δήλωσε ξεκάθαρα πως μας υποβίβαζε με το να μας συμπεριφέρεται σαν «γκόμενες» και όχι ως επιστημόνισσες που είμαστε. Δεν ζήλεψε για τα κοπλιμέντα προς την γυναίκα του, έχουν πολύ καλή σχέση και γνωρίζει ποια είναι, αλλά ενοχλήθηκε για την απρεπή κατά την γνώμη του αντιμετώπιση που είχαμε και οι δύο από τον παρουσιαστή. Προβληματίστηκα έντονα από την άποψη του Δρα Μιχάλη Τρυφωνίδη, επειδή η εσωτερική μου φωνή, μου τα έλεγε αυτά από καιρό, αλλά κακώς την αγνοούσα.

Την Κυριακή ήμουν πολύ ανήσυχη από το πρωι, επειδή δεν μου άρεσε η παρουσία μου το Σάββατο, ένιωθα πως με το να μην αντιδρώ και να δέχομαι όλα αυτά, απιστούσα στον εαυτό μου και στις αξίες μου, χωρίς φυσικά να θεωρώ ότι οι αξίες μου είναι οι ιδανικότερες. Ο Τάσος την Κυριακή ήταν λακωνικός σε ότι τον ρωτούσα πριν την εκπομπή δεν με προανήγγειλε καν ενώ ο κόσμος με ρωτούσε κι εμένα και έγραφε και στη σελίδα της εκπομπής τι έγινε και γιατί δεν με ανέφερε καθόλου ενώ κρατά πάντα tablet και μπορούσε να απαντήσει ακόμα και στον αέρα άμα ήθελε. Ήταν φανερό πως ήταν εκνευρισμένος μαζί μου και δεν γούσταρε πλέον τη φάση του να πηγαίνω στην εκπομπή του. Την Κυριακή ήμουνα κουρασμένη, ήταν τριήμερο ήθελα να πάω στην Πάφο, και παρόλα αυτά έμεινα στην Λευκωσία επειδή είχα υποχρέωση να είμαι στην εκπομπή, ως υπεύθυνο άτομο ποτέ δεν στήνω κανέναν. Όταν με ρώτησε ο Τάσος στον αέρα πως είμαι, του απάντησα πως είμαι κουρασμένη και πεθύμησα να πάω στην Πάφο και μου απάντησε: «Θα έχεις την ευκαιρία να πας» μες το υπονοούμενο, και με έβγαλε και μόνο 7 λεπτά. Από τα 20 που είπε θα μου έδινε, καταλήξαμε την Κυριακή στα 7. Αυτό ήταν προγραμματισμένο εκ μέρους του, επειδή μου είπε πως δεν θα έβγαζε τηλεφωνικές γραμμές από το πρωι όταν τον ρώτησα και προτού ξεκινήσει το γράμμα της τηλεθεάτριας, είχε το πάνελ έτοιμο στις θέσεις του για να συνεχίσουν αμέσως μετά από εμένα. Είμαι σίγουρη πως οι αλλαγές που έγιναν έχουν να κάνουν με το στόχο να ανέβει η τηλεθέαση από τα 700 μηχανάκια της AGB, όσο έγκυρες και αν είναι αυτές οι μετρήσεις. Εγώ δεν είμαι ούτε παρουσιάστρια ούτε παραγωγός. Είμαι κοινωνική επιστήμονας και θέλω να προσφέρω στον κόσμο. Οι μετρήσεις της AGB δεν με αφορούν με κανένα τρόπο.

Όσο για την επίμαχη λέξη, η οποία μου ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου, συνειδητά δεν την είπα επίτηδες. Ίσως υποσυνείδητα να μου ξέφυγε, για να τελειώνει το μαρτύριο μου να με διώξουν να φύγω. Ζητώ συγνώμη για όσους θίχτηκαν, είμαι 38 χρονών όχι 108 έχω ακούσει πολλούς νέους ανθρώπους να την χρησιμοποιούν. Δεν ήταν ορθό τηλεοπτικά να την ξεστομίσω, παραδέχομαι το λάθος μου και ξεκαθαρίζω πως δεν με έκοψε κανείς από την εκπομπή για την λέξη. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως όταν τελείωσαν τα 7 μου λεπτά, γύρισε αμέσως στο πάνελ που ήδη ήταν στημένο και συνέχισε, σε κάποια φάση με δείχνει η κάμερα να κοιτάω απορημένη από πού να φύγω από το πλατό. Πρώτη φορά μου συνέβηκε να είμαι σε εκπομπή και να με παρατούν σύξυλη στην καρέκλα στη μέση του studio και να απευθύνονται προς το πάνελ, χωρίς να μου πουν να μείνω ή να φύγω.


Και όσο για αυτά που ακούστηκαν για το ότι με ζήλευε ο Τάσος κτλ δεν είναι δυνατόν να ισχύουν. Εγώ δεν είμαι παρουσιάστρια, ούτε αρχισυντάκτης εκπομπής, ούτε παραγωγός, άρα δεν ανταγωνιζόμαστε σε κανένα επίπεδο.

Αν ανέβηκαν τα νούμερα με αυτή την αλλαγή, εγώ χαίρομαι ειλικρινά, να πάει καλά η εκπομπή. Μπορεί ο κόσμος όντως να θέλει την αλλαγή, ποιά είμαι εγώ να το κρίνω αυτό; Τα εκ των υστέρων θυμωμένα λόγια του τα αντιπαρήλθα. Τα σχόλια του κόσμου στο προφίλ μου στο Facebook δεν τα υποκίνησα εγώ. Τα κίνητρα του (Τάσου) μόνο αυτός τα ξέρει και θέλω να πιστεύω πως δεν ήταν κακόβουλα, απλώς ήταν πολύ αγχωμένος για την πρόοδο της εκπομπής.

Σήμερα του πρότεινα να με καλέσει στον Ορό της αλήθειας της εκπομπής, να το συζητήσουμε στον άερα, να δει ο κόσμος πως δεν είμαστε εχθροί και πως οι παρεξηγήσεις πέρασαν και να τελειώνει εκεί το θέμα .Μου είπε ότι θέλει να ηρεμήσει και να το σκεφτεί. Δική του εκπομπή είναι, οτι θέλει κάνει, δεν του ζήτησα να επανέλθω στην εκπομπή, αλλά να με καλέσει για να μιλήσουμε όμορφα, να σταματήσει και ο κόσμος να τον κράζει διαδικτυακά, γιατί πραγματικά με λυπεί αυτό. Όσο κι αν στενοχωρήθηκα από αυτά που συνέβηκαν προτού παραιτηθώ από την εκπομπή, λυπάμαι πολύ να βλέπω να γίνονται αρνητικά σχόλια για έναν νέον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκα με όλη μου την αγάπη και την καλή διάθεση.

Τελικά, καλύτερα να παραιτούμουν από την εκπομπή από την προηγούμενη Δευτέρα που μου είπε πως θα μου μειώσει την ώρα και να πήγαινα στην Πάφο το τριήμερο, παρά να βίωνα αυτά τα ρεζιλίκια. Και τονίζω πως δεν με έδιωξε κανένας εγώ παραιτήθηκα!

Και δεν έχω κανένα παράπονο, ούτε από τον Τάσο, ούτε και από την αγαπημένη Έλενα Ευσταθίου. Κανένα απολύτως. Κάθε καλό τους εύχομαι στην εκπομπή και ειδικά στον Τάσο που είναι δική του η εκπομπή, ψηλά νούμερα τηλεθέασης, να πιάσουν τα 40αρια και τα 50αρια που έπιανε πέρσι η Νέα Μέρα, το πρωινό του Mega με την Κατερίνα Αγαπητού και τον Δημήτρη Σούγλη, με τους οποίους συνεργάστηκα άψογα και όλα καλά…

Peace που λένε και τα παιδιά μου

Και όσον αφορά στην επικοινωνία μου με τον κόσμο που ζητάει την γνώμη μου για τα θέματα μου, η ιστοσελίδα μου theklapetridou.com και το email μου [email protected], εξακολουθούν να είναι στην διάθεση του…

Keywords
θεκλα, mega, κυπρος, email, facebook, συμμετοχή, ελλαδα, στυλ, οφείλω, σταρ, life, style, project, σημαίνει, ρικ, παγωτο, κοπλιμέντα, πρωι, tablet, agb, studio, νέα, νουμερα τηλεθεασης, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, σταυροι, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αμα, ητανε μια φορα, κοινωνια, μιλα, τηλεθεαση, οικονομικη κριση, βιντεο, το θεμα, γνωμη, γυναικα, δουλεια, θεμα, κυπρου, ρικ, ρωτησε, σημερινη, τηλεοραση, τηλεφωνο, φωτογραφιες, ωρα, agb, email, mega, αγαπη, αισιοδοξια, ανθρωπος, ατομο, βιβλιο, γινονται, γλωσσα, γραμμα, δευτερα, δικη, δειχνει, εγινε, ελενα, ευκαιρια, ευσταθιου, ειλικρινα, ειπε, εκφρασεις, εβδομαδα, ενστικτο, επικοινωνια, επρεπε, επιθετο, ερχονται, ετοιμο, εχθροι, ιδεα, ιδια, ιδιο, διαφημιση, λαθη, λαθος, λευκωσια, λογια, λογο, μακιγιαζ, μηχανακια, μορφη, νευρα, παντα, οικογενεια, ομορφη, οφείλω, παιδια, παμε, πηγαινε, πρωινο, πρωι, ρητρα, σαββατο, σελιδες, συγνωμη, σιγουρη, συζητησουμε, συνεχεια, συμμετοχή, σιωπη, σπιτι, στυλ, σχολια, τασος, τρια, τριημερο, φευγοντας, φυσικα, φωνη, φορα, χιουμορ, ομορφα, δικαιωμα, δικιο, εκπομπες, γνωσεις, style, project, κακια, κομπλεξ, κομματι, κοπελα, κοπλιμέντα, κυριακη, life, ψυχολογος, studio, σημαίνει, tablet, θελω να, θεματα, θεσεις, ξεκινησε
Αναζητήσεις
βιντεο εκπομπες θεκλα πετριδου, thekla petridou
Τυχαία Θέματα