Η τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου για κούρεμα σε σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

10:05 19/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου για τα ποσοστά του κουρέματος των καταθέσεων συζητήθηκε σε πρωινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον ΥΠΟΙΚ Μιχάλη Σαρρή με τη συμμετοχή της Διοίκησης της ΚΤΚ και των επικεφαλής της Τρόικας, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη σύσκεψη υπό τον κ. Σαρρή συμμετείχαν τεχνοκράτες του Υπουργείου, ο Διοικητής και Υποδιοικητής της ΚΤΚ Πανίκος Δημητριάδης και

Σπύρος Σταυρινάκης, η Ντέλια Βελκουλέσκου εκ μέρους του ΔΝΤ, ο Μάρτεν Φέρβεϊ εκ μέρους της Κομισιόν και εκπρόσωπος της ΕΚΤ, συζητήθηκαν η τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου και τα ποσοστά του κουρέματος των καταθετών.

Υπενθυμίζεται πως ύστερα από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, ανέφερε ότι οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να εισάξουν πιο προοδευτικά το εφάπαξ τέλος σε σχέση με αυτό που συμφωνήθηκε στις 16 Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να αποφέρει τη στοχευμένη μείωση του χρηματοοικονομικού φακέλου (€5,8 δις) και δεν θα επηρεάσει το συνολικό πόσο της οικονομικής βοήθειας (προς την Κύπρο) μέχρι €10 δισεκ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα