Η Συρία προειδοποίησε τον Λίβανο ότι οι δυνάμεις της θα επιτεθούν

09:20 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Συρία προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις της θα επιτεθούν στον Λίβανο, εφόσον οι αποκαλούμενες «τρομοκρατικές συμμορίες» συνεχίσουν να διεισδύουν στα εδάφη της, μετέδωσαν τα συριακά μέσα ενημέρωσης.

«Οι συριακές δυνάμεις έχουν αντιμετωπίσει ορισμένες από αυτές τις συμμορίες και έχουν σκοτώσει πολλά από τα μέλη τους. Μέχρι στιγμής, οι ένοπλες δυνάμεις μας δείχνουν ανέχεια και δεν έχουν επιτεθεί στις συμμορίες που βρίσκονται στα εδάφη του Λιβάνου, ώστε να τους εμποδίσουν από το να εισέλθουν στη Συρία. Αυτό όμως δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Συριακού Πρακτορείου Ειδήσεων SANA. «Αυτές οι τρομοκρατικές ομάδες εξακολουθούν να βρίσκονται στο εσωτερικό του Λιβάνου. Οι δυνάμεις μας τους παρακολουθούν».

Η κυβέρνηση της Δαμασκού ισχυρίστηκε ότι από την Τρίτη «ένοπλες τρομοκρατικές συμμορίες έχουν διεισδύσει σε μεγάλους αριθμούς στα συριακά εδάφη από τον Λίβανο», κυρίως από περιοχές κοντά στα βόρεια και ανατολικά σύνορα μεταξύ Συρίας και Λιβάνου.

Ο Αλί Αμπντούλ Καρίμ Αλί, ο πρέσβης της Δαμασκού στη Βηρυτό, δήλωσε ότι υπέβαλε καταγγελτική επιστολή στο υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου.

«Ελπίζουμε ότι ο λιβανέζικος στρατός θα ανταποκριθεί σε αυτές τις πράξεις που απειλούν την ασφάλεια των δύο χωρών», δήλωσε ο πρέσβης στο λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι αλ-Μαγιαντίν.

Την Πέμπτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε τις «έντονες ανησυχίες» του σχετικά με τις διασυνοριακές επιθέσεις μεταξύ Συρίας και Λιβάνου.

Keywords