Η πρώτη χθες του ανασχηματισμένου υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκία

20:07 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έγινε χθες η πρώτη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό του από τον Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Σημειώνεται δε ότι οι νέοι Υπουργοί ήταν αυτοί που προσήλθαν πρώτοι στο κτίριο όπου γίνονται οι συνεδριάσεις με έναν εξ αυτών, τον νέο Υπουργό Εσωτερικών να προσέρχεται με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο παρ’ ότι ο διορισμός έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Όπως επισημαίνεται, ο ανασχηματισμός αφορούσε τέσσερα Υπουργεία. Ο Μουαμάρ Γκιουλέρ διαδέχθηκε τον Ιντρίς Ναϊμ Σαχίμ στο

ΥΠΕΣ. Ο Γκιουλέρ είναι πρώην Νομάρχης Κωνσταντινούπολης και ΓΓ Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας.

Υπουργός Παιδείας στη θέση του Ομέρ Ντιντσέρ ανέλαβε ο Ναμπί Αβζτί, Βουλευτής του κυβερνώντος ΑΚΡ και καθηγητής επικοινωνίας. Ο Ομέρ Τσελίκ, πρώην Υπουργός το 2002, και νυν Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις, ανέλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού στη θέση του Ερτουγρούλ Γκιουνάι.

Υπουργός Υγείας, στη θέση του Ρετζέπ Ακντάγ, ανέλαβε τέλος ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου, Βουλευτής του ΑΚΡ και γιατρός, ο οποίος κατάγεται από την Κομοτηνή. Σπούδασε στην Τουρκία έμεινε εκεί και πήρε την τουρκική ιθαγένεια το 1986.

Επισημαίνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε τα νέα μέλη του υπουργικού του κάνοντας χειραψία με τον καθένα ξεχωριστά. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η κατάσταση στη Συρία και οι συνομιλίες με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν για το ΡΚΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα