Η ΠΟΓΟ για την 27χρονη Γεωργία Γεωργίου που δολοφονήθηκε στην Λεμεσό

17:23 4/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια της 27χρονης κοπέλας που δολοφονήθηκε άγρια από τον εν διάσταση σύζυγο της το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου που στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν, που στην ουσία διέλυσε μια οικογένεια, με τα τραγικά σημάδια να συνοδεύουν τη ζωή και τις ψυχές των τριών ανήλικων παιδιών του ζευγαριού, για άλλη μια φορά, εκφράζουμε την ανησυχία μας και ταυτόχρονα την έντονη καταδίκη μας για την ανεπάρκεια των αρμοδίων υπηρεσιών να προλάβουν τέτοια φαινόμενα.
Ως Γυναικείο Κίνημα θεωρούμε ότι το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους πολιτικούς προϊστάμενους όλων των Υπουργείων. Πιστεύουμε ότι ιδιαίτερα σε τέτοιες περιόδους οικονομικής κρίσης, όπου ο λαός μας βρέθηκε ν’ αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, οι πολίτες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με γραφειοκρατικό και τυπικό τρόπο από τις υπηρεσίες του κράτους.
Ο πολίτης, είναι λογικό, να μην αντιλαμβάνεται όλες τις νομικές πτυχές και τις αρμοδιότητες κάθε τμήματος, αλλά θα πρέπει αυτόβουλα οι λειτουργοί του κράτους να παρεμβαίνουν, να καθοδηγούν και να βοηθούν άμεσα σε τέτοιες ή παρόμοιες περιπτώσεις.
Καλούμε την Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αναλάβουν πρωτοβουλίες για καλύτερη στελέχωση και αύξηση του συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και την εκπαίδευση των λειτουργών, ώστε να μπορούν ουσιαστικά να παρεμβαίνουν σε τέτοια περιστατικά, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα και επικινδυνότητα της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης.
Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, απευθυνόμενο προς πάσα κατεύθυνση, στέλνει ξανά ηχηρό το μήνυμα καταδίκης κάθε μορφής βίας εναντίον των γυναικών, και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για πάταξη αυτού του φαινομένου και να διεκδικεί με μεγαλύτερη εμμονή την περαιτέρω προώθηση σημαντικών δράσεων, οι οποίες να προλαβαίνουν και ν’ αντιμετωπίζουν συντονισμένα και σφαιρικά όλες τις πτυχές του προβλήματος.
Πιστεύουμε ταυτόχρονα ότι στόχος ολόκληρης της κοινωνίας θα πρέπει να είναι να συμβάλει επιτέλους με αποτελεσματικό τρόπο στην αλλαγή νοοτροπίας που μας κρατά όμηρους σε στερεότυπα περασμένων δεκαετιών. Νοοτροπία που πισωγυρίζει την κοινωνία και την επηρεάζει αρνητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα