Η Λάρνακα υποβάλλει πρόταση ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2018

20:16 17/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Πρόταση για υποψηφιότητα της ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2018, αναμένεται να υποβάλει η Λάρνακα ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης « είπε πως η προσπάθεια για την υποβολή της πρότασης, θα είναι μια συλλογική δουλειά κατά την οποία ο Δήμος, θα αναζητήσει συνεργασία με πολλούς κρατικούς, ημικρατικούς και ιδιωτικούς φορείς τόσο της πόλης όσο και παγκύπρια. Στόχος μας είναι η

ενίσχυση της καινοτομίας σε επίπεδο Κύπρου και Ευρώπης, δίνοντας παράλληλα ευκαιρίες και εργαλεία για την ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης» είπε.

Πρόσθεσε πως «ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με ολόκληρη την πόλη θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Λάρνακα το 2018 να είναι η νέα Πρωτεύουσα Νεολαίας της Ευρώπης».
Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας Φλώρος Νικολάου ανέφερε ότι «όλες οι προσπάθειες του Δήμου θα επικεντρωθούν στην επιτυχή έκβαση της υποβολής πρότασης. Η Λάρνακα θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να καθιερωθεί στην Ευρώπη ως ένας δημοφιλής προορισμός Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού με όλα τα συνεπακόλουθα οφέλη».

Keywords
Τυχαία Θέματα