Η Κυβέρνηση εργάζεται για ένα σύγχρονο κράτος, δηλώνει η Ελση Χριστόφια

20:22 2/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Ελση Χριστόφια δήλωσε τη Δευτέρα ότι «παρά τις οικονομικές δυσκολίες που η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει, η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια εξακολουθεί να εργάζεται για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου κράτους στο οποίο να προωθείται έμπρακτα η κοινωνική αλληλεγγύη».

Σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση βράβευσης τελειοφοίτων της Παγκύπριας Οργάνωσης Πενταμελούς Οικογένειας στην «Παλαιά Αγορά Παλουριώτισσας», η κ. Χριστόφια είπε πως «το κράτος ανταποκρίθηκε και στην ανάγκη διαμόρφωσης και υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου

προγράμματος δημογραφικής και οικογενειακής πολιτικής».

Η κ. Χριστόφια είπε ότι «με τη σύσταση του Εθνικού Φορέα Δημογραφικής και οικογενειακής πολιτικής, η Κυβέρνηση Χριστόφια πέτυχε να καταγράψει τη σημερινή κατάσταση στην Κύπρο, προχωρώντας ολοταχώς προς μια συνεκτική και ολοκληρωμένη στρατηγική για τη Δημογραφική Ανάπτυξη και τις Πολιτικές για την Οικογένεια».

Ανέφερε πως «η Παγκύπρια Οργάνωση Πενταμελούς Οικογένειας ήταν ανάμεσα στους πρώτους που χαιρέτισαν αυτό το μέτρο, αναγνωρίζοντας πως η στήριξη της οικογένειας δεν πρέπει να μεταφράζεται μόνο σε επιδόματα και παροχές αλλά και σε μέτρα και πολιτικές συμφιλίωσης της οικογενειακής και της εργασιακής ζωής όπως είναι για παράδειγμα η επέκταση των υποδομών φροντίδας για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους».

Η κ. Χριστόφια είπε ότι «μέσα σε ένα κλίμα αγαστής συνεργασίας με την παρούσα Κυβέρνηση η Οργάνωση έχει επίσης πετύχει τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τις τρίτεκνες οικογένειες, τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, το 13ο επίδομα τέκνου, τη θεσμοθέτηση της χορηγίας προς την Οργάνωση».

Αναφερόμενη στις πενταμελείς οικογένειες, η κ. Χριστόφια είπε ότι «αδιαμφισβήτητα αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της κυπριακής κοινωνίας και διαδραματίζουν σοβαρό ρόλο σε σχέση με τη διατήρηση των δημογραφικών ισορροπιών στον τόπο μας».

Σημείωσε πως «η υπογεννητικότητα οδηγεί στη γήρανση του πληθυσμού, κατά συνέπεια στη μείωση του παραγωγικού δυναμικού, της οικονομίας, της ανάπτυξης, επηρεάζοντας την κοινωνία στο σύνολο της».

Για τους βραβευθέντες τελειόφοιτους πενταμελών οικογενειών, η κ. Χριστόφια είπε πως «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι, με τις εξαίρετες επιδόσεις τους, τιμούν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και τον τόπο μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα