Η Κύπρος έχει να επιδείξει ένα τρισχιλιετή πολιτισμό, δηλώνει ο Υπ. Γεωργίας

20:17 8/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η μικρή μας πατρίδα Κύπρος μπορεί να μη διακρίνεται για την έκταση και το μέγεθός της, έχει όμως να επιδείξει ένα τρισχιλιετή πολιτισμό, για τον οποίο δικαιολογημένα νιώθουμε όλοι περήφανοι, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης.

”Και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το πιο λαμπρό και το πιο πλούσιο κομμάτι αυτού του πολιτισμού είναι η πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά”, πρόσθεσε.

Σε χαιρετισμό του στην πολιτιστική εκδήλωση της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Καυκάλλου, ο κ. Αλετράρης είπε ότι ο Αγιος Γεώργιος Καυκάλλου, στο παρελθόν, ήταν περιοχή που οι αγρότες από την Κυπερούντα, ένεκα δυσμενών κλιματικών συνθηκών, την αξιοποιούσαν για την καλλιέργεια ειδών, κυρίως σιτηρών, που δεν μπορούσαν να καλλιεργήσουν στην Κυπερούντα.

Την τελευταία όμως 15ετία, συνέχισε, ο Αγιος Γεώργιος άρχισε να διαμορφώνεται σε ξεχωριστή κοινότητα με λίγους μόνιμους κατοίκους και κατοικίες που οικοδομήθηκαν για μόνιμη ή περιοδική διαμονή.

Ανέφερε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου, διοργανώνει, μεταξύ άλλων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως η αποψινή, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στους κατοίκους του χωριού να συναντηθούν και να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς, διασκέδασης, αλληλογνωριμίας και να συσφίξουν περισσότερο τις σχέσεις τους, μακριά από την καθημερινότητα.

Σημείωσε ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στην ύπαιθρο με τοπική πρωτοβουλία, αποκτούν μεγάλη σημασία, γιατί αποδεικνύουν το τοπικό ενδιαφέρον για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και συμβάλλουν στην προσπάθεια αναζωογόνησης των αγροτικών περιοχών.

”Ταυτόχρονα, προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο την πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά, που αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό για όλους μας. Την παράδοση αυτή, η οποία ζωντανεύει μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτών των ημερών, με τους κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς, τα τραγούδια και την αναβίωση ηθών και εθίμων του τόπου μας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Είναι η βάση της πολιτιστικής μας συνέχειας και δημιουργίας, πάνω στην οποία στηριζόμαστε, για να μπορέσουμε ως λαός να αναδείξουμε τον πολιτισμό και την ιστορική μας παράδοση μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα