Η Κομισιόν υπέγραψε την έκτη συμφωνία συνεισφοράς για την ΔΕΑ

20:42 3/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, υπέγραψε την έκτη συμφωνία συνεισφοράς για τη χορήγηση συμπληρωματικής χρηματοδοτικής συνεισφοράς της ΕΕ ύψους 2,6 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) στην Κύπρο.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, με τη σημαντική αυτή συμπληρωματική συνεισφορά η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την αμέριστη στήριξή της προς την ΔΕΑ και προσθέτει

ότι το συνολικό ποσό που χορηγήθηκε από την ΕΕ για την ενίσχυση της Επιτροπής ανέρχεται πλέον σε 12,1 εκατ. ευρώ.

“Για να ενισχυθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο κοινότητες, στο πλαίσιο της νέας αυτής συμφωνίας συνεισφοράς, διατίθενται κονδύλια για εκστρατείες ευρείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ακόμη ότι η ΔΕΑ συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση των αμοιβαίων ανησυχιών και ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων στη νήσο μέσω της εκταφής, της ταυτοποίησης και της επιστροφής των λειψάνων των αγνοουμένων και των δύο κοινοτήτων στους συγγενείς τους.

Το 2013 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά για το έργο της ΔΕΑ, καθώς ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα 140 αγνοουμένων. Από το 2006 έγιναν 477 ταυτοποιήσεις λειψάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα