Η Ι.Κοζάκου νέα Πρόεδρος της ΚΕΦΕΑ

11:23 18/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

H Ιωάννα Κοζάκου αναλαμβάνει τα ηνία της Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ), μετά την αποχώρηση του Daan Gijbels από την Κύπρο, λόγω ανάληψης θέσης διευθυντή της GlaxoSmithKline στη Φιλανδία, Εσθονία, Λεττονία και Λιθουανία.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η κ. Κοζάκου ευχαριστώντας τον κ. Gijbels για την πολύτιμη προσφορά του, τόνισε

ότι στις προτεραιότητες της ΚΕΦΕΑ για το επόμενο διάστημα, είναι η εφαρμογή του αναθεωρημένου Κώδικα Δεοντολογίας και Πρακτικής για την Προώθηση Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων προς τους επαγγελματίες υγείας.

Με το νέο Κώδικα υιοθετούνται, μεταξύ άλλων, αυστηρότερες πρόνοιες για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ιατρικών επισκεπτών και λειτουργών υγείας, την προώθηση συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων, τη διάθεση δειγμάτων φαρμάκων καθώς και ενημερωτικού υλικού και τη φιλοξενία λειτουργών υγείας κατά τη διάρκεια επιστημονικών εκδηλώσεων.

Ο νέος Κώδικας διασφαλίζει επίσης, όπως εξήγησε η κ. Κοζάκου, ότι η προώθηση των φαρμάκων προς τους επαγγελματίες υγείας γίνεται με διαφανή και ειλικρινή τρόπο, δίχως δόλο και σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου, προσθέτοντας ότι η υιοθέτησή του από τις φαρμακευτικές εταιρείες θα έχει σημαντικά οφέλη για τους ασθενείς, τους επαγγελματίες υγείας, καθώς και για τον κλάδο γενικότερα.

Στο προσεχές διάστημα, η ΚΕΦΕΑ θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση του νέου Κώδικα, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον τομέα της υγείας.

Τη θέση του αντιπροέδρου της ΚΕΦΕΑ ανέλαβε ο Ιωάννης Κουής.

Keywords
Τυχαία Θέματα