Η έξαρση της εξωσχολικής παραβατικότητας ανησυχεί την ΟΕΛΜΕΚ

14:32 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έντονη ανησυχία εκφράζει η Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ) για την κατάσταση που επικρατεί κατά τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία με κρούσματα παραβατικότητας από εξωσχολικούς.

Νε σημερινή της ανακοίνωση, η ΟΕΛΜΕΚ ”καλεί τα αρμόδια όργανα να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, προκειμένου τα σχολεία να συνεχίσουν απρόσκοπτα

τη λειτουργία τους”.

Τονίζοντας ότι τα περιστατικά αυτά προσλαμβάνουν ”σοβαρές διαστάσεις”, η ΟΕΛΜΕΚ ”προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει με δυναμικά μέτρα, για να προστατεύσει τόσο τους μαθητές και εκπαιδευτικούς όσο και το δημόσιο σχολείο”, εφ’ όσον δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα από τις αρμόδιες Αρχές.

”Ιδιαίτερα τραγική”, επισημαίνει η συντεχνιακή οργάνωση των καθηγητών, ”είναι η κατάσταση στα Γυμνάσια, όπου συνεχίζονται ακόμη τα μαθήματα” και όπου ”εξωσχολικοί εισέρχονται στα συγκεκριμένα σχολεία, μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας και παρενοχλούν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές.

”Σε πολλές περιπτώσεις”, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ, οι εξωσχολικοί ”τούς καταβρέχουν και χειροδικούν σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών, θέτοντας σε κίνδυνο και αυτήν τη σωματική τους ακεραιότητα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα