Η Ευρώπη να εργαστεί για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση

15:18 16/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρώπη, στο σύνολό της, έχει ευθύνη και θα έπρεπε να έχει και μια ευαισθησία για τη συνεχιζόμενη κατοχή, δήλωσε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας, επιδίδοντας σε εκπρόσωπο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το ψήφισμα το οποίο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των οργανωμένων συνόλου της κατεχόμενης κωμόπολης επέδωσαν σήμερα στις πρεσβείες των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Δεν μπορεί η Κύπρος να είναι η Προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, η Τουρκία να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και την ίδια ώρα να έχει εδώ κατοχικά στρατεύματα και συρματόπλεγμα που χωρίζει το νησί μας στα δυο, ανέφερε ο κ. Πίττας.

Στο ψήφισμα, συνέχισε, διατυπώνουν τις διαμαρτυρίες, αλλά και τις προσδοκίες ότι η Ευρώπη, της οποίας η Κύπρος είναι μέλος, «θα εργαστεί προς τη σωστή κατεύθυνση για μια δίκαιη, βιώσιμη λύση του εθνικού μας προβλήματος».

Εξέφρασε ετοιμότητα να δεχθούμε λύση του Κυπριακού, αλλά όχι μια οποιαδήποτε – όπως είπε – λύση. «Μια λύση που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματά μας, μια λύση που πρέπει να το αντιλαμβάνονται όλοι ότι έχουμε αξιοπρέπεια, και προσωπικά και εθνική, και δεν ανεχόμαστε κανένας να προσβάλει αυτή την αξιοπρέπεια του λαού μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα