Η Επ. Οικονομικών αποδέσμευσε το κονδύλι για την πρόσληψη Ατταλίδη

16:46 16/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε αποδέσμευση του κονδυλίου που αφορά την πρόσληψη του πρώην Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλη Ατταλίδη, για σκοπούς της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, προχώρησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών στη σημερινή της συνεδρία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Οικονομικών ότι «εκείνο που δεν εξασφαλίστηκε σίγουρα ήταν η συγκατάθεση της Επιτροπής για να μπορέσει να γίνει αυτή η δαπάνη», προσθέτοντας ότι «αν δεν δοθεί αυτή η έγκριση σίγουρα δεν μπορεί να εκτελεστεί η σύμβαση».

«Είναι μια

σύμβαση που υπάρχει αντικειμενική αδυναμία εκτέλεσης εκ μέρους της Κυβέρνησης διότι δεν έχει στη διάθεση της τα ποσά», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι φαίνεται ότι το άρθρο 11 του σχετικού νόμου δεν ήταν το κατάλληλο για την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Ανδρέας Ασσιώτης, δήλωσε ενώπιον των μελών της Επιτροπής ότι δεν έχουν καταβληθεί οποιαδήποτε λεφτά μέχρι στιγμής στο συνταξιούχο πρόσωπο με το οποίο έχει, κατόπιν σχετικής έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο, υπογραφεί συμφωνία μίσθωσης υπηρεσιών για την κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και πρόσθεσε ότι αναμένεται η έγκριση της σχετικής δαπάνης από την Επιτροπή.

Ανέφερε επίσης ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο αισθάνεται ενοχλημένο από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και πρόσθεσε ότι το πρόσωπο αυτό ασκεί ήδη τα καθήκοντα που προνοούνται για τη θέση και θα συνεχίσει να τα ασκεί, παρά τη μη έγκριση ακόμη της σχετικής δαπάνης.

Ο κ. Ασσιώτης δεσμεύτηκε ότι στο μέλλον δεν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία προτού ληφθεί η έγκριση σχετικής δαπάνης από την Βουλή.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Νικόλας Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική τη συμβολή του Γενικού Εισαγγελέα γιατί ξεκαθάρισε, όπως είπε, ότι «η υπογραφή της συμφωνίας με τον τρόπο που έγινε ήταν καθ’ υπέρβαση εξουσίας. Δεν είχε εξουσιοδότηση το Υπουργικό Συμβούλιο να προβεί σε αυτή την ανάθεση υπηρεσιών χωρίς να ακολουθήσει τη νενομισμένη διαδικασία προσφορών και επίσης δεν έπρεπε το Υπουργείο Εσωτερικών να είχε δεσμεύσει την κυπριακή πολιτεία χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Βουλής».

Ανέφερε ωστόσο ότι «κατά πλειοψηφία η Επιτροπή έχει αποδεσμεύσει τη συγκεκριμένη σύμβαση γιατί μετά την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα έχουμε πεισθεί ότι ο κ. Ατταλίδης, παρά τις παρατυπίες μπορεί να εργοδοτηθεί με την έγκριση της Βουλής και μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δεν αμφισβητούνται οι ικανότητες του κ,. Ατταλίδη, ωστόσο προφανώς δεν έχουν ακολουθηθεί οι σωστές και νομότυπες διαδικασίες για την πρόσληψή του. Πρέπει, πρόσθεσε, να ξεκαθαριστεί πώς θα γίνονται οι προσλήψεις για τους σκοπούς της Προεδρίας. «Ψηφίσαμε συγκεκριμένο νόμο για αυτές τις προσλήψεις και από την άλλη βλέπουμε το κάθε Υπουργείο να προσλαμβάνει δικούς του με παράτυπες διαδικασίες και όπως εκείνοι αποφασίζουν» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το ΔΗΚΟ δέχθηκε καταγγε

Keywords
Τυχαία Θέματα