Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, λέει ο Όλι Ρεν

19:52 15/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και η Κομισιόν θα κάνει τα πάντα για να διασφαλιστεί αυτό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Αντιπρόεδρου της Επιτροπής για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν.

Ο εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Κομισιόν έχει κάνει ανάλυση των επιπτώσεων αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη,

από την οποία προκύπτει ότι θα ήταν καταστροφικές για τους Ελληνες, και δεν θα έδινε λύση σε κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, ενώ από την άλλη αρνητικές όσο και σημαντικές θα ήταν οι συνέπειες για το σύνολο της ευρωζώνης και γενικότερη το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ωστόσο, επισήμανε ότι η αλληλεγγύη πρέπει να είναι και προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή και η ευρωζώνη να στηρίζει τη Ελλάδα, αλλά και από ελληνική πλευράς να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης και της εκπλήρωσης των όρων που έθεσε την περασμένη Πέμπτη το Γιούρογκρουπ.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόθεση μιας ομάδας χωρών να μην ληφθεί οριστική αλλά κατ’ αρχήν απόφαση για τη νέα στήριξη της Ελλάδας, τη Δευτέρα στο Γιούρογκρουπ, υπογράμμισε ότι σε όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, η νέα στήριξη αποτελεί ενιαίο «πακέτο», το οποίο περιλαμβάνει το δεύτερο πρόγραμμα και το «κούρεμα» των ομολόγων που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας.

«Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει τη Δευτέρα το Γιούρογκρουπ, αλλά μέχρι τώρα εργαζόμασταν πάνω σ’ αυτή τη λογική (του ενιαίου πακέτου)», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα