Η Ελλάδα χρειάζεται δικό της σχέδιο εξόδου από την κρίση, λέει ο πρόεδρος του ΣΕΒ

18:51 20/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Να καταλάβει ότι ο χρόνος τελείωσε, κάλεσε την Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση της Eurobank και με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο.

«H Ευρώπη μπορεί να βρει το δρόμο της για την πραγματική ένωση, αλλά μπορεί και να μην το βρει. Κανείς δεν γνωρίζει. Στη διαδικασία αυτή οι αδύναμοι θα υποφέρουν πιο πολύ, οι φτωχοί

θα φτωχύνουν ακόμη περισσότερο. Δεν μπορούμε να αναδεχθούμε αυτό το ρίσκο», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι δικές μας καθυστερήσεις, οι ευρωπαϊκές αμφιθυμίες και η άτεγκτη λογική των αγορών δεν μας αφήνουν περιθώριο: ή προχωρούμε άμεσα και ριζοσπαστικά στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας και κοινωνίας μας ή θα περάσουμε στην κατηγορία των “αποτυχημένων κρατών”» και πρόσθεσε ότι το επόμενο στάδιο μετά την εμμονή στη μονομερή λιτότητα είναι η μονομερής αυθαίρετη αλλαγή των κανόνων, με βάση την ιδεοληψία.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε αναγκαίο για την Ελλάδα να αναγνωρίσει ότι «η περίφημη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έχει πολύ περιορισμένα όρια και ενέχει ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος»,καθώς και να συνειδητοποιήσει ότι «πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει το δικό της σχέδιο εξόδου από την κρίση και εκσυγχρονισμού της οικονομίας της -πέρα από την όποια τρόικα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα, ΣΕΒ,ellada, sev