Η ΕΔΕΚ για δηλώσεις ευρωβουλευτή

12:25 11/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες και αδιαμφισβήτητες. Δεν χρειαζόταν κανένας ευρωβουλευτής για να το επισημάνει. Βέβαια υπήρχαν πολιτικά κόμματα που προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις που θα υπήρχαν στην Κυπριακή οικονομία από την Παγκόσμια οικονομική κρίση. Που ζήτησαν μέτρα. Επι ματέω, αφού η απάντηση ήταν ότι η Κυπριακή οικονομία είναι επαρκώς θωρακισμένη και ως εκ τούτου θα παρέμενε αλώβητη. Πολιτικές ευθύνες υπάρχουν ακόμα για την απροετοίμαστη και μη διεκδικητική διαχείριση στα Γιούρογκρουπ που αποφάσισαν το κούρεμα.
Αυτά

όλα λέχθηκαν επανειλημμένα και καταγράφηκαν και στο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής υπό τον Γεώργιο Πική. Ωστόσο οι όροι εντολής της ομάδας των Ευρωβουλευτών που ήλθαν στην Κύπρο αφορούν τον ρόλο και τις πολιτικές της Τρόικας στις χώρες που έχουν υπαχθεί κάτω από μνημονιακό καθεστώς.
Αναμένουμε ότι στην έκθεση που θα συντάξουν οι ευρωβουλευτές θα επισημάνουν ότι πρόκειται για μη δημοκρατικά νομιμοποιημένο όργανο που δεν υπόκειται στους κανόνες του δημοκρατικού ελέγχου και της διαφάνειας, ότι σε αυτό μετέχει εξωευρωπαϊκός θεσμός, το Δ.Ν.Τ, και ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει οδηγούν σε βάθεμα της ύφεσης, σε ανεργία και κοινωνική δυστυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα