Η ΕΔΕΚ δεν θα συναινέσει στην ψήφιση επέκτασης ορίου αφυπηρέτησης

19:02 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτό το στάδιο στην ψήφιση νομοθεσίας όσον αφορά στην Επέκταση του Ορίου Αφυπηρέτησης, δηλώνει ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου συναντήθηκε σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΔΕΚ, με εκπροσώπους του Φορέα κατά της Επέκτασης του Ορίου Αφυπηρέτησης στο 64ο ηλικίας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ομήρου είπε ότι
”η ΕΔΕΚ

δηλώνει με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτό το στάδιο στην ψήφιση μιας τέτοιας νομοθεσίας, πρώτον επειδή δεν υπήρξε μια ολοκληρωμένη σφαιρική μελέτη με στοιχεία, με τεκμήρια που να αποδεικνύει ότι πράγματι μια τέτοια επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης θα συνεισφέρει στη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών ταμείων και δεύτερο γιατί δεν υπήρξε κοινωνικός διάλογος”.

”Η θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι γι’ αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει εξαντλητικός κοινωνικός διάλογος, να ακούονται οι απόψεις όλων των ενδιαφερομένων, όλων των κοινωνικών τάξεων που επηρεάζονται από τέτοιες νομοθεσίες και συνεπώς γι’ αυτούς τους λόγους το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ έχει ήδη αποφασίσει ότι σε αυτό το στάδιο δεν πρόκειται να συναινέσει εις το να εγκριθεί μια τέτοια νομοθεσία”, πρόσθεσε.

Ο κ. Ομήρου εξέφρασε την ελπίδα ότι και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων ”κατανοεί ότι είναι ανώριμη μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία και ότι θα πρέπει να προηγηθούν πρώτον ο κοινωνικός διάλογος και δεύτερον μία ολοκληρωμένη σφαιρική μελέτη που να παρουσιάζει την πραγματική εικόνα, όλες τις παραμέτρους του ζητήματος και όχι κατά τρόπο σπασμωδικό και μετέωρο να προχωρεί ένα μέτρο το οποίο δικαιολογημένα θεωρούν οι νέοι άνθρωποι, η νέα γενιά ότι θα πλήξει τις δυνατότητες εργοδότησης τους, σε πολύ σημαντικούς τομείς του κρατικού, ημικρατικού τομέα και όπου αλλού θα εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο”.

Ερωτηθείς αν θα επιδιωχθεί κάποια συμφωνία ανάμεσα στα Κοινοβουλευτικά κόμματα, ούτως ώστε η συγκεκριμένη νομοθεσία να μην οδηγηθεί στην Ολομέλεια, ο κ. Ομήρου είπε ότι το θέμα είναι στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Ο εκπρόσωπος του Φορέα και ΓΓ της ΝΕΔΗΚ Ολύμπιος Χριστοφή, σε δηλώσεις του, είπε ότι κατά τη συνάντηση έθεσαν τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

”Θεωρούμε ως θετικότατη εξέλιξη την απόφαση της ΕΔΕΚ να καταψηφίσει σε περίπτωση που πάει για ψήφιση η συγκεκριμένη πρόταση νόμου και επαναλαμβάνουμε ως Φορέας ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας οποιαδήποτε επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης δεν είναι επιτρεπτή και θα φέρει τη νέα γενιά σε ακόμα πιο δύσκολη θέση”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα