Η ΔΕΟΚ θα στηρίξει Λιλλήκα στις προεδρικές εκλογές

14:14 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY


Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΔΕΟΚ αποφάσισε σε χθεσινή συνεδρία του να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα για τις προεδρικές εκλογές του 2013 και να καλέσει τα μέλη του και τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την υποψηφιότητα του με όλες τους τις δυνάμεις.

“Η εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κρίνει και θα προδιαγράψει σημαντικές εξελίξεις που αφορούν το μέλλον και την προοπτική του τόπου μας.

Η επιλογή του Γιώργου Λιλλήκα είναι υπό τις τρέχουσες και δεδομένες συνθήκες η ορθότερη ανάμεσα στις τρεις υποψηφιότητες. Είναι μια υποψηφιότητα που ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις και τις προσδοκίες της ΔΕΟΚ, αλλά και ευρύτερα της εργατικής τάξης για την διακυβέρνηση του τόπου την επόμενη κρίσιμη πενταετία”, αναφέρει η ΔΕΟΚ.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι “τα μεγάλα προβλήματα της Κύπρου δεν απαιτούν απλά την εκλογή προέδρου ηγέτη του κράτους και της κοινωνίας, αλλά μια ηγετική προσωπικότητα που θα ενώνει στο μεγαλύτερο βαθμό τις δυνάμεις της κοινωνίας μέσα από φιλοσοφία και προσέγγιση συλλογικότητας δημιουργίας ισχυρού εσωτερικού μετώπου και πραγματικής ενότητας”.

Επίσης αναφέρεται ότι “στόχος της ΔΕΟΚ είναι η εκλογή ατόμου στην προεδρία που μοιράζεται κοινές αξίες και οράματα, τα οποία εκφράζει και προωθεί η Ομοσπονδία”.

“Ειδικά την κρίσιμη περίοδο πού διανύουμε, με την Κύπρο να ταλανίζεται στις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου, η κάθε προτεινόμενη υποψηφιότητα κρίνεται για την στάση που τηρεί απέναντι στους εργαζόμενους  και τις προτάσεις που προτείνει για έξοδο από την κρίση”, αναφέρει.

Προσθέτει ότι “το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα και η προσέγγιση Γιώργου Λιλλήκα  σε σχέση με τα ζητήματα της οικονομίας και κοινωνικής ευημερίας χαρακτηρίζονται από προοδευτικές αρχές και στόχους για δικαιοσύνη και ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη”, και ότι, “σε σχέση με το Κυπριακό, ο Γιώργος Λιλλήκας διαπνέεται και στηρίζει θέσεις ρεαλιστικού πατριωτισμού που εδράζονται στη διεκδικητική και μαχητική επιδίωξη τερματισμού της κατοχής από τα τουρκικά στρατεύματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα