Η χθεσινή μέρα η δεύτερη πιο ψυχρή του χειμώνα

12:47 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η δεύτερη πιο ψυχρή μέρα του χειμώνα ήταν η χθεσινή για την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του, ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Παναγιώτης Μιχαήλ είπε ότι η πιο ψυχρή μέρα του χειμώνα ήταν η 19η Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, η μέγιστη θερμοκρασία χθες ήταν 10,1 βαθμούς, ενώ την 19η Ιανουαρίου ήταν 9,6 βαθμούς στη Λευκωσία. ”Επομένως, η μέρα της 19ης Ιανουαρίου ήταν η πιο ψυχρή του χειμώνα. Η χθεσινή μέρα ήταν η δεύτερη πιο ψυχρή μέρα του χειμώνα”, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μιχαήλ είπε ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες

της 1ης Φεβρουαρίου μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα ήταν στην Λευκωσία -0,7, στην Λάρνακα 1,1, στην Λεμεσό 3, στην Πάφο 4, στον Πρόδρομο -4 και στον Ολυμπο -9, ενώ στις 19 Ιανουαρίου οι θερμοκρασίες ήταν στην Λευκωσία -1,2, στην Λάρνακα 0,5, στην Λεμεσό 1,9, στην Πάφο 3, στον Πρόδρομο -4,4 και στον Ολυμπο -11,3.

Οσον αφορά την σημερινή μέρα, ο κ. Μιχαήλ είπε πως η θερμοκρασία σήμερα θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και στους 4 στα ψηλότερα ορεινά.

”Ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, στην αρχή, και αργότερα θα σχηματιστούν κάποιες συννεφιές από τα δυτικά. Απόψε θα εμφανίζονται κατά διαστήματα τοπικές νεφώσεις που δυνατό να δώσουν λίγες ασθενείς βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά. Αύριο θα εμφανίζονται κατά διαστήματα νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν λίγες ασθενείς βροχές, κυρίως στα βόρεια. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα”, πρόσθεσε.

Η θερμοκρασία, συνέχισε ο κ. Μιχαήλ, θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.

”Την Κυριακή, η θερμοκρασία στα υψηλότερα ορεινά θα είναι αρκετά καλή και μετά το μεσημέρι ή κοντά στο μεσημέρι θα αρχίσουν να λιώνουν χιόνια”, σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα ξανά έχουμε βροχές και χιόνια τις επόμενες ημέρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο.

Πρόσθεσε ότι χθες υπήρχε και κοντά στη θάλασσα παγετός.

Keywords
Τυχαία Θέματα