Η Google τιμά Peter Carl Fabergé

12:23 30/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τον Ρώσο χρυσοχόο, σχεδιαστή κοσμημάτων Peter Carl Fabergé τιμά σήμερα με ένα Google Doodle για την 166η επετείο από τη γέννησή του η μεγάλη μηχανή αναζήτησης.

Ο Ρώσος σχεδιαστής διακοσμητικών μικροτεχνημάτων Peter Carl Fabergé,

είναι κυρίως γνωστός για τη δημιουργία των αυγών Fabergé και για τον λόγο αυτό η Google έχει αλλάξει τα έξι γράμματα της με μια σειρά από έξι χρυσά αυγά διακοσμημένα με διαμάντια, πολύτιμα μέταλλα και τους πολύτιμους λίθους σαν αφιέρωμα στον διάσημο σχεδιαστή.
Φιλοτεχνούσε διακοσμητικά αντικείμενα εμπνευσμένα από τις διακοσμητικές τέχνες που άκμασαν επί Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ στη Γαλλία, με υλικά όπως χρυσό, ασήμι, μαλαχίτη, νεφρίτη λαζούρι και πολύτιμους λίθους,

Ο Fabergé γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία στις 30 Μαΐου 1846 έως παιδί του Βαλτικής καταγωγής κοσμηματοπώλη Γκουστάβ Φαμπερζέ και της σύζυγου του Σαρλότ Jungstedt, που είχε γεννηθεί στη Δανία.

Ο πατέρας του ήταν ένας καθιερωμένος χρυσοχόος στην Αγία Πετρούπολή, που ασχολούνται με ωραία διακοσμητικά αντικείμενα και ο γιος του συνέχισε την τέχνη του και την επιχείρησή του και μετά το 1870.

Γύρω από το όνομα του Fabergé αναπτύχθηκε γρήγορα η φήμη για την παραγωγή εξαίσιων αντικειμένων συμπεριλαμβανομένων των αυγών που βλέπουμε και στο doodle που τον έκαναν παγκοσμίως γνωστό.

Το 1882 στην Έκθεση χρυσοχόων που γίνονταν στη Μόσχα, Fabergé κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.
Ο Peter Carl Fabergé αναγνωρίστηκε σύντομα ως εξέχων σχεδιαστής, με υψηλή πελατεία σε όλα τα ευρωπαϊκά παλάτια και διορίστηκε ως ο κοσμηματοπώλης της δυναστείας των Ρομανόφ το 1885.
Μέχρι την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, είχαν κατασκευαστεί 54 πασχαλινά αυγά Φαμπερζέ και κανένα από αυτά δεν ήταν ίδιο με άλλο.
Ο Φαμπερζέ πέθανε εξόριστος στη Λωζάνη της Ελβετίας, από καρδιακή προσβολή, στις 24 Σεπτεμβρίου 1920.

Keywords
Τυχαία Θέματα