Η Ferrari 458 Speciale προσφέρει στον τυχερό οδηγό της περισσότερους από 600 ίππους

23:16 21/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η επιδεινούμενη οικονομική κρίση που έχει πλήξει όλες τις ηπείρους, φαίνεται ότι δεν είναι ικανή να σταματήσει την εξέλιξη των πιο ακριβών αυτοκινήτων παραγωγής. Τα supercars ζουν και βασιλεύουν ακόμη και αυτήν τη δύσκολη εποχή, γιατί η μερίδα των πάμπλουτων οδηγών αναζητά νέες συγκινήσεις από τα πανάκριβα τετράτροχα.

Εξέχουσα θέση στην κατηγορία των αυτοκινήτων που κοστίζουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, κατέχει εδώ και δεκαετίες η φημισμένη ιταλική φίρμα Ferrari. Η ειδικευμένη αυτοκινητοβιομηχανία του Μαρανέλο, έχει την

πρώτη θέση στην καρδιά των φανατικών οπαδών της αυτοκίνησης. Για να διατηρήσει τη φήμη της, και να προσελκύσει εκείνους που δεν ρωτάνε πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο που τους αρέσει, δημιουργεί μοναδικές κατασκευές που κόβουν την ανάσα.

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φραγκφούρτης, που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 12 Σεπτεμβρίου, η Ferrari θα συμμετάσχει με μια ειδική κατασκευή, που αναμένεται να προσελκύσει τα βλέμματα όλων των επισκεπτών. Μια κόκκινη Ferrari 458 Speciale θα κοσμεί το περίπτερο της ιταλικής φίρμας. Αυτό το supercar δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, γιατί πρόκειται για μια ακόμη σημαντική νίκη του ανθρώπου ενάντια στον χρόνο και στις δυνάμεις της φύσης.

Η Ferrari 458 Speciale είναι βασισμένη στη ζηλευτή 458 Italia. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην προσπάθεια των σχεδιαστών και των μηχανικών να δημιουργήσουν ένα σύνολο το οποίο διεκδικεί την πρώτη θέση στα σπορ αυτοκίνητα. Η μελέτη περιλαμβάνει αλλαγές στην αεροδυναμική με τη συμβολή του Pininfarina και αναβαθμίσεις σε όλα τα μηχανικά μέρη. Όπως ανακοινώθηκε, επιλέχτηκαν εξειδικευμένες λύσεις που εφαρμόζονται για πρώτη φορά σε ένα αυτοκίνητο. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει τους καλύτερους αεροδυναμικούς συντελεστές.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η κινητή πτέρυγα καθώς και το σύστημα Side Slip angle Control (SSC), που συμβάλει στη διατήρηση της σταθερότητας του οχήματος στις υψηλές ταχύτητες.

Το βάρος του αυτοκινήτου περιορίστηκε στα 1.290 κιλά. Όσον αφορά τον κινητήρα είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του V8 5.000 κ. εκ. που αποδίδει 605 ίππους! Η Ferrari ανακοίνωσε ότι είναι ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός κινητήρας που δημιούργησε μέχρι τώρα.

Εξασφαλίζει αναλογία βάρους/ισχύος 2,13 κιλά ανά ίππο! Η ισχύς των 605 ίππων και η ροπή των 540 Nm επιτρέπουν στο σπορ αυτοκίνητο να καλύπτει το τυπικό τεστ 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3” ενώ τα 200 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,1”. Τον γύρο στην πίστα του Φιοράνο τον έκανε σε 1′ 23″ 5. Εκπομπές CO2 275 γραμ./χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα