Η Cyta θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προσφέρει

14:56 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με αφορμή τη δημοσιότητα που έτυχε από τα ΜΜΕ η Έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας για τους ημικρατικούς οργανισμούς, η Cyta δηλώνει τον πλήρη σεβασμό της στην εργασία που έχει επιτευχθεί από την ίδια και τους συνεργάτες της και υπόσχεται ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προχωρήσει με διορθωτικές ενέργειες, όπου είναι δυνατόν, στα πλαίσια του περιεχομένου της Έκθεσης.

Η Έκθεση είναι λεπτομερής, με αναφορές, σε συγκεκριμένα θέματα που εκτιμάται ότι πρέπει να

τύχουν καλύτερης διαχείρισης. Παράλληλα περιλαμβάνει και επισημαίνει σημαντικές επιδόσεις του Οργανισμού, στα οικονομικά του αποτελέσματα, σε περίοδο, μάλιστα, πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης για τη χώρα.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, τα σημεία στα οποία εστίασαν την προσοχή τους τα ΜΜΕ ήταν, κατά κύριο λόγο, αυτά για τα οποία η Γενική Ελέγκτρια εκτιμά ότι αποτελούν παρατυπίες και χρήζουν διορθώσεων, ενώ την ίδια ώρα, δεν έτυχαν καμίας προσοχής τα όποια θετικά στοιχεία. Ούτε έγινε οποιαδήποτε αναφορά σε διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, που η Γενική Ελέγκτρια έχει συμπεριλάβει στο τελικό της κείμενο.

Η Cyta θεωρεί ότι οι παραλήψεις αυτές, έστω και αν δεν έγιναν σκόπιμα, αδικούν κατάφωρα τον Οργανισμό και προσβάλλουν το προσωπικό του. Κυρίως, όμως, μηδενίζουν το έργο και την προσφορά του στη χώρα και στους Κύπριους πολίτες. Η Cyta είναι ο πλέον κερδοφόρος ημικρατικός οργανισμός και στηρίζει, ανελλιπώς, την οικονομία και την κοινωνία τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια.

Σημειώνεται επίσης ότι, η όποια κριτική γίνεται για τη Cyta, πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ιδιομορφία του Οργανισμού, ως του μοναδικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που λειτουργεί σε επιχειρηματική και έντονα ανταγωνιστική βάση, υπό την πλήρη εποπτεία πολλαπλών ρυθμιστικών αρχών, σε ένα τομέα, μάλιστα, που οι απαιτήσεις του για διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη είναι έντονες και επιτακτικές.

Η Cyta, όπως πάντα, σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της χώρας, θα σταθεί με συνέπεια στο πλευρό των Κυπρίων πολιτών, συνεχίζοντας, παράλληλα, να τους προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες ηλεκτρονικής επικοινωνίας, σε επίπεδο που συγκρίνεται πολύ θετικά, με αυτές που απολαμβάνουν οι πολίτες των προηγμένων κρατών.

Την ίδια ώρα, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για βελτίωση σε όλους τους τομείς, σε συνεργασία και με θετικό πνεύμα, με όλους τους φορείς της Πολιτείας και με τα ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα