Γ.Λιλλήκας:Άλλα ο Πρόεδρος και άλλα ο Υπουργός Εξωτερικών για την πολιτική μας στο Κυπριακό

15:34 1/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Φαίνεται ότι στο θέμα του Κυπριακού η Κυβέρνηση λειτουργεί με δύο πολιτικές και δυο γραμμές. Άλλα δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλα ο Υπουργός Εξωτερικών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ορθά κατά την άποψη μας, θέτει ως προϋπόθεση για την έναρξη των συνομιλιών να είναι η κατοχύρωση ότι η λύση θα αποτελεί μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όμως σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ¨Καθημερινή¨, δηλώνει ότι η Κυβέρνηση θα

μπορούσε να ξεκινήσει τις συνομιλίες με βάση το κοινό ανακοινωθέν Χριστόφια-Ταλάτ. Δηλαδή το ανακοινωθέν το οποίο αναφέρεται σε ένα νέο συνεταιριστικό κράτος που θα ιδρύσουν δυο συνιστώντα κράτη. Άρα προϋποθέτει την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει επιτέλους ποια είναι τελοσπάντων η πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η δική μας πλευρά.

Με τέτοιες αντιφατικές τοποθετήσεις δεν συγχύζονται μόνο οι πολίτες. Προκαλούμε σύγχυση τόσο στους ξένους διπλωμάτες όσο και στις ξένες Κυβερνήσεις με αποτέλεσμα να διερωτώνται ποια και τι είναι τελικά η δική μας πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα