Για τη βούληση της Γερμανίας να στηρίξει την Κύπρο διαβεβαιώνει η Πρέσβειρα της χώρας

19:08 28/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ιδιαίτερα σκληρές και επώδυνες για τον κυπριακό λαό χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπροο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σε συνάντηση που είχε με την Πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο Gabrielle Guellil, η οποία από την πλευρά της διαβεβαίωσε για τη βούληση της Γερμανίας να παράσχει κάθε δυνατή στήριξη προς την Κύπρο

στις ουσιαστικές προσπάθειες που καταβάλλει για επανεκκίνηση της οικονομίας της.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου τόνισε την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης προς την Κύπρο και περαιτέρω στήριξης των προσπαθειών της για έξοδο από την κρίση και ώθηση της ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τα αποτελέσματα του πρόσφατου Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε απογοήτευση για τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για την Κύπρο, και την επαναβεβαίωση της άρνησης της τουρκικής πλευράς να εκπληρώσει τις ειλημμένες υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά τη συνάντηση, η Γερμανίδα Πρέσβειρα ενεχείρισε στον Πρόεδρο της Βουλής συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής της Γερμανίας Νοrbert Lammert για την πολύ επιτυχή, όπως αναφέρεται, Διάσκεψη Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ, τον περασμένο Απρίλιο, τόσο από άποψης ουσίας όσο και διοργάνωσης.

Τέλος, αναφέρεται ότι Ομήρου και Guellil αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα