Για μεταλλάξεις ΔΗΣΥ και προκλήσεις Ορφανίδη έκανε λόγο ο ΓΓ της ΠΕΟ

12:12 1/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εν όψει και των προεδρικών εκλογών, η Αριστερά θα συνεχίσει με σοβαρότητα, σύνεση και αξιοπρέπεια ένα σοβαρό και ειλικρινή πολιτικό διάλογο με στόχο ένα υγιές εσωτερικό μέτωπο και μια πολιτική και κοινωνική ζωή που να στηρίζεται σε αρχές και αξίες, ανέφερε ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση παρόλο ότι όλοι στην ελληνοκυπριακή πλευρά φαίνεται να συμφωνούν ότι η τουρκική διπλωματία και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου απογοητεύουν στην

εφαρμογή των δηλώσεων τους ότι βιάζονται για λύση, αντί να παράσχουν την αναγκαία στήριξη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια που είναι και ο διαπραγματευτής της πλευράς μας, κάποιες πολιτικές δυνάμεις πράττουν ακριβώς το αντίθετο.

Μιλώντας στην εκδήλωση της ΠΕΟ για την Εργατική Πρωτομαγιά ο κ. Κυρίτσης πρόσθεσε ότι μετά την εκδήλωση της πρόθεσης του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, οι σκοπιμότητες φαίνεται να κυριαρχούν πλήρως.

«Οι μεταλλάξεις του ίδιου και του κόμματός του στις τοποθετήσεις σε πολύ σημαντικές πτυχές του Κυπριακού, ξεπερνούν πλέον κάθε προηγούμενο», συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν υπήρξαν τέτοιες μεταλλάξεις τις οποίες πλήρωσε ακριβά ο κυπριακός λαός σε χρήμα με το σκάνδαλο των S300, αλλά κυρίως σε κόστος για την υπόθεση της Κύπρου.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ εξέφρασε την άποψη ότι σε αντίθεση με το τι ισχυρίζονται, ποτέ δεν έχουν μάθει να κάμνουν αυτοκριτική και επειδή πάση θυσία θέλουν να προσελκύσουν στήριξη για τις εκλογές, είναι ξανά έτοιμοι για αλχημείες και συναλλαγές έστω και αν συγκρούονται καθημερινά με προηγούμενες θέσεις και εκτιμήσεις τους.

Αναφέροντας ότι η απομόνωση δεν ήταν και δεν είναι ούτε επιδίωξη ούτε επιθυμία για την Αριστερά, είπε ότι «ξεκαθαρίζουμε ότι οι όποιες συνεργασίες πρέπει να έχουν αρχές, να στηρίζονται σε κοινές προσεγγίσεις και σε καθαρές πολιτικές θέσεις υπό τις προϋποθέσεις της αμοιβαιότητας και αλληλοσεβασμού.

Σε ό,τι αφορά την παγκόσμια οικονομική κρίση, ο ΓΓ της ΠΕΟ είπε πως έχει γίνει πασιφανές, ότι η συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού και το ξήλωμα του κράτους πρόνοιας, ενώ μεταφέρουν το κόστος των επιπτώσεων πάνω στους εργαζόμενους και τους αδύνατους, σε καμία περίπτωση δεν οδηγούν στην έξοδο από την κρίση και στην επάνοδο στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

Η περίπτωση της Ελλάδας είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική, συνέχισε αναφέροντας ότι οι συνταγές του ΔΝΤ και της Τροϊκας ενώ οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην απελπισία και την μαζική φτώχεια, καμία ένδειξη δεν δικαιώνει όσους υπερασπίζονταν αυτή την πολιτική με το επιχείρημα ότι θα επέλθει η εξυγίανση και η ανάπτυξη.

Ο κ. Κυρίτσης λέγοντας ακολούθως ότι υπάρχουν και στην Κύπρο ακραιφνείς υπερασπιστές των νεοφιλελεύθερων συνταγών, που θεωρούν ότι η κρίση και κατά συνέπεια η ανασφάλεια και η αγωνία που βιώνουν οι εργαζόμενοι ως αποτέλεσμα της, προσφέρει ευκαιρία να επιβάλουν μέτρα και πολιτικές που να εξυπηρετούν άμεσα ή έμμεσα την οικονομική αριστοκρατία, πρόσθεσε πως είναι «αυτοί πο

Keywords
Τυχαία Θέματα