Για ερμαφρόδιτο πολιτικό λόγο μίλησε ο Σ. Μαλάς

07:46 23/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο κυπριακός λαός πρέπει να διακρίνει, τις επόμενες εβδομάδες, τα πολιτικά επιχειρήματα, από τους πολιτικούς μύθους και τις διάφορες φιλοσοφίες που κάποιοι ενστερνίζονται τον τελευταίο καιρό, ανέφερε χθες βράδυ ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, ο οποίος έκανε λόγο για “ερμαφρόδιτο και ατεκμηρίωτο πολιτικό λόγο”, τόσο στο Κυπριακό όσο και στην οικονομία.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Γερμασόγεια, ο κ. Μαλάς κάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να “μην κρύβεται πίσω από το μνημόνιο

για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και πίσω από τις ανησυχίες του κυπριακού λαού ” και προειδοποίησε πως, σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, θα οδηγηθούμε σε έναν “φαύλο κύκλο ενός 2ου και 3ου μνημονίου”.

Λέγοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης προσπαθεί να αποδείξει ότι “το γιαούρτι είναι μαύρο, ότι δεν είπε ποτέ για ιδιωτικοποιήσεις και ότι είναι αυτή η Κυβέρνηση που έχει υπογράψει το μνημόνιο που περιέχει ρήτρες περί ιδιωτικοποιήσεων”, ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε πως η συμφωνία με την Τρόικα δεν περιέχει τέτοια ρήτρα, “αλλά ότι πιθανόν να συζητηθεί η ιδιωτικοποίηση, σε περίπτωση που το χρέος είναι μη βιώσιμο”.

Κάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη, εφόσον θεωρεί ότι η Κυβέρνηση έκανε λανθασμένη διαπραγμάτευση, “να βάλει τεκμηριωμένα οικονομικά επιχειρήματα και να δεσμευθεί ενώπιον του κυπριακού λαού, ότι θα διεκδικήσει και θα αλλάξει την υποτιθέμενη ρήτρα στο μνημόνιο και δεν θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις. Τον καλώ να το κάνει και να μην κρύβεται πίσω από το μνημόνιο για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων”, ανέφερε.

Ακούω τον ανθυποψήφιό μου, συνέχισε, να λέει ότι η κρίση θέλει ηγέτη, “ο οποίος όμως, αναλύει τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και δεν μπαίνει καν στη λογική να υποστηρίξει τις πολιτικές που υποστήριζε, όχι πριν από λίγα χρόνια, αλλά πριν από λίγους μήνες, ειδικά όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και κατά τα άλλα μας λέει ότι είναι ο ηγέτης που θα ηγηθεί της κρίσης. Είναι ο ηγέτης που κρύβεται πίσω από το λαό και κρύβεται πίσω από τις κοινωνικές ανασφάλειες και δεν είναι ο ηγέτης της κρίσης, είναι ο ηγέτης της διαιώνισης της κρίσης”, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη συζήτηση γύρω από τη λύση του Κυπριακού, είπε πως αυτό του θυμίζει “ένα πνεύμα πολιτικού μαζοχισμού” και υπέδειξε πως, “το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει η ε/κ πλευρά προς την Τουρκία και την τ/κ διοίκηση είναι ένας ερμαφρόδιτος πολιτικός λόγος και αλλαγή κατεύθυνσης στη λύση του εθνικού μας προβλήματος”.

Κάλεσε δε, όσους συζητούν το θέμα, “να πάψουν να κοροϊδεύουν τον κυπριακό λαό”, προσθέτοντας πως αυτό παραπέμπει στο 1992, “όταν ο ΔΗΣΥ έκανε ένα χρυσό δώρο στην τ/κ πλευρά, διότι είχε πει πς θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις ιδέες Γκάλι και τότε είδαμε πολλούς πατριώτες πολυτελείας, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους, αφού τα πρώτα τέσσερα χρόνια υποστήριζαν αυτήν την πολιτική και λίγο πριν τις εκλογές, επειδή ήθελαν να διώξουν τον Πρόεδρο Βασιλείου, άλλαξαν πολιτική”.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μαλά, τέτοιου είδους “ερμαφροδιτισμοί”, δεν εξυπηρετούν τον Κύπριο πολίτη και “τέτοιου είδους πολιτικές, θα βάλουν μια ταφόπλακα στο Κυπριακό, το οποίο θα κλείσει, κι εκείνοι οι οποίοι θα χαίρονται θα είναι η Τουρκία και ο κ. Έρογλου, ο οποίος καραδοκεί να βγουν στην εξουσία άτομα τα οποία δεν έχουν καν το θάρρος να πουν για εκείνα που πίστευαν στο παρελθόν”.

” Η Τουρκία δεν χρειάζεται να κουνήσει το δακτυλάκι της, για να κάνει οποιαδήποτε διορατική εξωτερική πολιτική, όταν έχει απέναντι της μιαν ε/κ κοινότητα η οποία, 38 χρόνια μετά την εισβολή και 35 χρόνια μετά τη συμφωνία του 1977, δεν έχει ξεκαθαρίσει μέσα στο μυαλό της τί επιδιώκει κι αυτό είναι η χειρότερη υπηρεσία στον κυπριακό λαό”, πρόσθεσε.

Είπε, ακόμη, πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις οικονομικές συμμαχίες που θα δημιουργήσουμε από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, για να προσδώσουμε ειδικό βάρος στην εξωτερική μας πολιτική, ενώ σχολιάζοντας τις προτάσεις του Γιώργου Λιλλήκα περί “προπώλησης μέρους του φυσικού μας πλούτου για να διώξουμε την Τρόικα”, ανέφερε πως αυτές οι προσεγγίσεις “είναι επικίνδυνες, είναι αναξιόπιστες, είναι πυροτεχνήματα, δυστυχώς, τα οποία λέει κάποιος προεκλογικά”.

“Και υπάρχει και άλλος κίνδυνος. Το μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία είναι η αβεβαιότητα, κι αν ένας Πρόεδρος ή μια Κυβέρνηση, εκλεγεί με μια συγκεκριμένη υπόσχεση, ότι θα βγάλει την οικονομία από το αδιέξοδο με συγκεκριμένη λύση και δεν τα καταφέρει, η αβεβαιότητα την οποία θα διασπείρει σε όλη την οικονομία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι είναι σήμερα”, συμπλήρωσε.

Ο Σταύρος Μαλάς κάλεσε τον κυπριακό λαό να μην δώσει στήριξη σε αυτούς “που ούτε καν έχουν το πολιτικό θάρρος να σταθούν ενώπιον του” και πρόσθεσε πως “στις 17 του Φεβράρη θα κάνουμε μια προθέρμανση στον πρώτο γύρο, για να διεκδικήσουμε, στο δεύτερο γύρο, τη μεγάλη νίκη για τον κυπριακό λαό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα