Για ανοίγματα ΥΠΕΞ προς Τουρκία χωρίς συνεννόηση κάνουν λόγο οι Οικολόγοι

14:17 29/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την άμεση σύγκληση σύσκεψης Αρχηγών ή του Εθνικού Συμβουλίου όσον αφορά στο Κυπριακό ζητά το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δια της Εκπροσώπου Τύπου του Ελένης Χρυσόστομου, η οποία σχολιάζοντας συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη σε ξένο περιοδικό για το θέμα, έκανε λόγο για ανοίγματα προς την Τουρκία χωρίς συνεννόηση και σχεδιασμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα η κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι «ακούσαμε χτες στη συνέντευξη του σε ξένο περιοδικό, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κασουλίδη να αναφέρεται σε ανταλλάγματα

προς την Τουρκία, συμβιβασμό και προτάσεις για συμφωνία». Όλα αυτά μάλιστα, πρόσθεσε, «σε μια περίοδο την οποία η ίδια η Κυβέρνηση λέει ότι δεν θα μπει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης λόγω της κρισιμότητας της οικονομικής κρίσης».

«Βάσει ποιού σχεδίου ο κ. Κασουλίδης κάνει τέτοιες προσφορές; Με βάση ποιά διαβούλευση με τα κόμματα;», διερωτήθηκε.

Ανέφερε ακόμη ότι «έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από την Κυβέρνηση συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για τη συζήτηση των επιπτώσεων του μνημονίου στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, με βάση και τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί ή τουλάχιστον συνεδρίαση της σύσκεψης αρχηγών των κομμάτων».

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου των Οικολόγων, «ο κ. Κασουλίδης προχώρησε στην ανακοίνωση «ανοιγμάτων» προς την Τουρκία χωρίς να γίνει καμιά συνεννόηση και κανένας σχεδιασμός».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι «τέτοιου είδους τοποθετήσεις θυμίζουν τις γενναιόδωρες προσφορές της προηγούμενης Κυβέρνησης αλλά και πρακτικές οι οποίες προκάλεσαν αντιπαραθέσεις στον πολιτικό κόσμο την προηγούμενη πενταετία».

«Καλούμε την παρούσα Κυβέρνηση να καλέσει άμεσα σύσκεψη Αρχηγών των κομμάτων ή Εθνικό Συμβούλιο και να τεθούν τα θέματα προς συζήτηση», είπε η κ. Χρυσοστόμου, προσθέτοντας ότι το Κίνημα θα αναμένει εκ μέρους της Κυβέρνησης άμεση ανταπόκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα