Για ακόμα πιο δυναμικά μέτρα προειδοποιούν την Κυβέρνηση οι ταξιτζήδες (Upd)

14:42 7/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 14:35
Για πιο δυναμικά μέτρα προειδοποιούν οι ιδιοκτήτες αστικών ταξί, σε περίπτωση μη ικανοποιητικής αντιμετώπισης των αιτημάτων τους κατά τη μεθαυριανή συνάντηση που θα έχουν με τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Γιώργος Ευαγόρου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Αμμοχώστου, ανέφερε ότι οι ταξιτζήδες είναι ήδη αγανακτισμένοι

από τη μη ικανοποιητική αντιμετώπιση των αιτημάτων τους και, σε περίπτωση κατά την οποία νοιώσουν ότι οι κυβερνητικοί αρμόδιοι τούς “κοροϊδεύουν”, τότε η αντίδρασή τους θα είναι πολύ πιο μαζική και έντονη, με δυναμικά μέτρα, στα οποία ενδεχομένως να περιλαμβάνεται και ο αποκλεισμός του αεροδρομίου Λάρνακας, κάτι που και στη σημερινή τους εκδήλωση ετέθη ως εισήγηση από αρκετά μέλη των Συνδέσμων Αστικών Ταξί.

Οι ταξιτζήδες Λευκωσίας, Λάρνακας και ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι σήμερα, από τις 06:30 το πρωί, έξω από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας επίμονα όπως συναντηθούν με τον κ. Γεωργιάδη, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα, που, εδώ και πολύ καιρό έχουν θέσει ενώπιον των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών.

Γύρω στις 11:00 και ενώ οι ταξιτζήδες είχαν διακόψει την κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το Υπουργείο, τοποθετώντας τα αυτοκίνητά τους στη μέση των δρόμων αυτών, τους εδόθησαν διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, ότι μεθαύριον, στις 04:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση που ζητούν και, κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ των μελών των Συνδέσμων Λευκωσίας και Αμμοχώστου – Λάρνακας, καθώς και μη ενταγμένων στους Συνδέσμους ταξιτζήδων και του Παναγιώτη Κυλίλη, Γενικού Οργανωτικού Γραμματέα του Συνδέσμου Αστικών Ταξί, αποφασίσθηκε ο τερματισμός της εκδήλωσης και αποχώρησαν με τα οχήματά τους, χωρίς να προκληθεί οποιοδήποτε επεισόδιο με την αστυνομική δύναμη που περιφρουρούσε την είσοδο του Υπουργείου.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Λευκωσίας, Άκης Δημοσθένους, δήλωσε ότι διαπιστώνουν από την Κυβέρνηση “έναν ετσιθελισμό, δηλαδή ό,τι θέλετε κάμετε, εμάς δεν μας ενδιαφέρει” και, “σήμερα, από τις 06:30 το πρωί, καταβάλλονται προσπάθειες για συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών”.

Ο Υπουργός, όπως ανέφερε ο κ. Δημοσθένους, “είναι απόμακρος με εμάς και δεν βρήκαμε έναν, ή Υπουργό ή Διευθυντή Υπουργείου, να μας δει, γίνονται προσπάθειες με καλή προαίρεση της Αστυνομίας για να μην προκληθούν έκτροπα, που δεν τα θέλουμε ούτε εμείς και για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος και δεν έχουμε καμμίαν απάντηση”.

“Δεν ζητιανεύουμε, αλλά ομιλούμε για θέμα επιβίωσης πλέον”, τόνισε ο κ. Δημοσθένους, δηλώνοντας ότι “ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, απηυδισμένος, σε απόγνωση και δεν ξέρει τι να κάνει”, ενώ το κόστος όλο και αυξάνεται και οι εισπράξεις ολοένα και μειώνονται”, με τους αθέμιτους ανταγωνισμούς των λεωφορείων, την παρανομία, με τις κοινωνικές ασφαλίσεις και τα μεγάλα ποσά που δίδουμε για την ασφάλεια, η οποία είναι και μονοπωλιακή”.

Ο κ. Ευαγόρου δήλωσε ότι “τα πράγματα είναι απογοητευτικά και φαίνεται πως η Κυβέρνηση είναι σε κατάσταση καταστολής”.

“Είχαμε πάει στις 3 Απριλίου”, είπε ο κ. Ευαγόρου, “στη Βουλή και είχαμε συνάντηση με την Επιτροπή Συγκοινωνιών και τους Βουλευτές, φαίνεται ωστόσο ότι η επικοινωνία μεταξύ κυβερνώντος κόμματος και της Κυβέρνησης είναι ανύπαρκτη και ότι δεν επικοινωνούν μεταξύ τους”.

“Από τη μια”, πρόσθεσε ο κ. Ευαγόρου, “ο Υπουργός Οικονομικών έστειλε κάποιες κοπέλες εκεί για να μας πουν ότι τα Ταμεία του κράτους είναι άδεια, ο δε αντιπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος εκεί, ο κ. Ζαχαρίου, μας είπε ότι τα προβλήματα μπαίνουν σε μιαν τροχιά λύσης και ότι, σε βάθος χρόνου, δηλαδή το 2015, προβλέπεται να υπάρξει κονδύλι στον προϋπολογισμό του κράτους για την απόσυρση, ωστόσο δεν ξέρουμε ποιο είναι το κονδύλι αυτό και αν θα εγκριθεί αυτό το πράγμα”.

Είδηση 11:58
‘Εληξε ειρηνικά λίγο μετά τις 11 η εκδήλωση διαμαρτυρίας των ταξιτζήδων η οποία άρχισε στις 7 περίπου το πρωί έξω από Υπουργείο Οικονομικών.
Οι ταξιτζήδες πήραν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ότι θα δεχθεί αντιπροσωπεία τους την Τετάρτη απόγευμα για συζήτηση των αιτημάτων τους.
Είδηση 10:07
Εν μέσω τεταμένου κλίματος, με λεκτικές αντιπαραθέσεις και σπρωξίματα ανάμεσα σε αστυνομικούς και ταξιτζήδες, άρχισε από τις 930 το πρωί το κλείσιμο δρόμων γύρω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Αντιδρώντας οι ιδιοκτήτες ταξί των συνδέσμων Λευκωσίας και Ελεύθερης Αμμοχώστου/Λάρνακας, στο γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατή συνάντηση τους με τον ΥΠΟΙΚ, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα και άρχισαν να τοποθετούν τα ταξί τους στην μέση του οδοστρώματος, αποκόπτοντας την κυκλοφορία στους δρόμους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Είδηση 9:51
Δυναμικά μέτρα διαμαρτυρίας μελετούν οι ιδιοκτήτες αστικών ταξί Λευκωσίας και Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι από τις 7 περίπου το πρωί πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Γύρω στις 9.15 αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων εισήλθε εντός του κτηρίου προκειμένου να διαβουλευθεί με τους αρμοδίους για το κατά πόσο θα θα ήταν δυνατή διευθέτηση συνάντησης τους με τον Υπουργό Οικονομικών.

Η συνάντηση δεν έγινε κατορθωτή και αυτή τη στιγμή διαβουλεύονται κατά πόσο θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων ή αν θα κατασκηνώσουν έξω από το προεδρικό μέγαρο ή αν θα πορευθούν για να κλείσουν το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε Λεμεσό και Πάφο.

Είδηση 8:48
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες αστικών ταξί Λευκωσίας στο χώρο μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και στις υπόλοιπες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ακης Δημοσθένους (Πρόεδρος Αστικών Ταξί Λευκωσίας) αποφάσισαν τη σημερινή κινητοποίηση επειδή παραμένουν αναπάντητα, όπως είπε, τα αιτήματα που κατά καιρούς έχουν υποβάλει με υπομνήματά τους στην Κυβέρνηση και περιμένουν σήμερα όπως γίνουν δεκτοί από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, προκειμένου τα αιτήματα αυτά να προωθηθούν προς επίλυση.

Συνοψίζοντας τα αιτήματα των ιδιοκτητών ταξί, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι ζητούν την επιχορήγηση πετρελαίου κίνησης, την αντιμετώπιση του προβλήματος μερικής απόσυρσης αδειών ταξί καθώς επίσης την εξέταση των αιτημάτων τους που αφορούν το “μονοπωλιακό” καθεστώς που διέπει τις ασφάλειες των οχημάτων τους, τον “αθέμιτο” ανταγωνισμό από λεωφορεία και την πειρατεία (παράνομα ταξί).

Keywords
Τυχαία Θέματα