Γερμανός ΥΠΑΜ: Επιβεβαίωση ότι συζητήθηκε η συγχώνευση EADS και BAESystems

10:43 27/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

O Γερμανός Υπουργός Άμυνας Thomas de Maiziere επιβεβαίωσε ότι είχε χθες βράδυ συνομιλίες με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Βρετανίας στη Λευκωσία, για το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο ευρωπαϊκών κολοσσών της παγκόσμιας πολεμικής αεροπορίας, της EADS (Eυρωπαϊκά Αμυντικά Συστήματα Αεροναυπηγικής) και της BAESystems (Βρετανικά Συστήματα Αεροδιαστημικής).

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους προσερχόμενος το πρωί στο Ατυπο Συμβούλιο

Υπουργών Άμυνας, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα στη Λευκωσία, ο Γερμανός ΥΠΑΜ χαρακτήρισε τις συνομιλίες εποικοδομητικές, τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα (που πρέπει να απαντηθούν) και πολλοί κανονισμοί. Τίποτε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Οι Υπουργοί Αμυνας έχουν την ευθύνη για ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό μέρος (της όλης συζήτησης). Υπάρχει όμως και η άλλη διάσταση που πρέπει να αναφερθεί και αφορά τους μετόχους κ.α», σημείωσε ο κ. de Maiziere.

Πρόσθεσε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν και ότι καμία απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμη. Ανέφερε επίσης ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου-οπότε και έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση- υπάρχει ακόμη χρόνος και ότι αυτός ο χρόνος είναι αναγκαίος.

«Θα είμαστε λοιπόν σε στενή επαφή, οι συζητήσεις μας ήταν εποικοδομητικές, βεβαίως Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία είμαστε φίλες χώρες , ακόμη δεν υπάρχει αποτέλεσμα και το θέμα παραμένει ανοικτό», συμπλήρωσε.

Σε άλλη ερώτηση αν είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει κατάληξη των διαπραγματεύσεων έως τις δέκα Οκτωβρίου, ημερομηνία που τέθηκε ως χρονοδιάγραμμα από τις βρετανικές Αρχές για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ο Γερμανός ΥΠΑΜ ανέφερε ότι ενδεχομένως να χρειάζεται ακόμη περισσότερος χρόνος.

Σε ερώτηση για τις συζητήσεις που γίνονται για διατήρηση του 40 τοις εκατό της νέας εταιρείας από τη BAESystems και 60 τοις εκατό από την EADS, ο Γερμανός ΥΠΑΜ απάντησε λακωνικά ότι ο ίδιος δεν συζητά τέτοιο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα