Γενικός ‘Εφορος Εκλογών: Μειωμένη η προσέλευση των εκλογέων – 31% Αποχή

20:06 18/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Στο 31% ανέρχεται η αποχή παγκυπρίως κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Εφορος Εκλογών, Ανδρέας Ασσιώτης.

Αναφορικά με τα ποσοστά προσέλευσης, ο κ. Ασσιώτης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το παγκύπριο ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες ανέρχεται στο 69% με συνολική αποχή 31%».

«Τα αποτελέσματα αυτά», είπε ο κ. Ασσιώτης, «προκύπτουν από τις τελευταίες αναφορές που είχαμε πάρει από τα εκλογικά κέντρα μερικά λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες, οπότε αυτή θα είναι και η τελική κατάσταση με οριακή διαφορά».

Μειωμένη υπήρξε η προσέλευση

των εκλογέων στις σημερινές δημοτικές και κοινοτικές εκλογές και στις εκλογές για ανάδειξη των σχολικών εφορειών, συγκριτικά με τα αντίστοιχα ποσοστά των εκλογών του 2006, όπως δήλωσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών, Ανδρέας Ασσιώτης.

«Στην επαρχία Λευκωσίας», είπε ο κ. Ασσιώτης, «ψήφισε το 66% των ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 82% των αντίστοιχων εκλογών του 2006».

«Στην περίπτωση της επαρχίας Λεμεσού», δήλωσε ο κ. Ασσιώτης, «ψήφισε το 65% των ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 86% κατά το 2006, στην Αμμόχωστο ψήφισαν 80% των ψηφοφόρων συγκρινόμενο με το 87% του 2006, στη Λάρνακα ψήφισαν σήμερα 71% σε σύγκριση με 84% το 2006 και στην Πάφο το 83% σε σύγκριση με 86% κατά το 2006».

«Παρατηρείται, συνεπώς», είπε ο κ. Ασσιώτης, «μια μικρή μείωση στην επαρχία της Πάφου και πολύ σημαντικές μειώσεις των ψηφισάντων σε όλες τις άλλες επαρχίες, με μεγαλύτερες διαφορές στις επαρχίες της Λευκωσίας και της Λεμεσού».

Ο κ. Ασσιώτης ευχαρίστησε όλα τα πολιτικά κόμματα, τους υποψηφίους, τους Εφόρους Εκλογής, τους δημόσιους υπαλλήλους που βοήθησαν στη διεξαγωγή των εκλογών, καθώς και την Αστυνομία, το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής και τα μέσα ενημέρωσης για την όλη συνεργασία μαζί του στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα