Γενική 24ωρη απεργία αύριο

15:41 6/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Γενική 24ωρη απεργία αποφάσισαν για αύριο Τρίτη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης με την τρόικα που σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου,

με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, δείχνουν να φέρνουν μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20%, μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, μειώσεις στο εφάπαξ, σαρωτικές απολύσεις στο δημόσιο και σειρά ακόμα επώδυνων μέτρων.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 11πμ στο Σύνταγμα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Σήμερα το απόγευμα οπότε και προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που μετέχουν στην κυβέρνηση και του πρωθυπουργού, το ΚΚΕ καλεί στις 18:00 στην Ομόνοια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την ίδια ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη απορρίπτοντας «τους εκβιασμούς και τα μνημόνια της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας», τα οποία όπως υπογραμμίζει «φέρνουν μαζί τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ευρωλυκοσυμμαχία τους».

Σήμερα στις 18:00 στα Προπύλαια, συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα