Γ. Λουκαΐδης: Το ΦΑ αντικείμενο εκμετάλλευσης από το επιτελείο Λιλλήκα

19:02 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει ότι η «τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια για ένταξη της Κύπρου στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και η προώθηση με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα των απαιτούμενων ενεργειών για μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό ενεργειακό κέντρο, έχει γίνει αντικείμενο συστηματικής προεκλογικής εκμετάλλευσης από το επιτελείο Λιλλήκα».

Σε γραπτή δήλωσή

του ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης αναφέρει ότι «τα φανταχτερά προεκλογικά πυροτεχνήματα, όπως αποδείχθηκε και με τη διαχείριση των S300 από τον κ. Αναστασιάδη και το Συναγερμό, καταλήγουν πάντοτε σε τεράστια ζημιά για τον τόπο και σε ταπεινωτικές εθνικές ήττες».

Ανάλογα, προσθέτει, «οι ανεδαφικές εισηγήσεις του επιτελείου Λιλλήκα θα οδηγήσουν σε ξεπούλημα του φυσικού μας πλούτου, όπως εκ νέου καταγράφηκε σε σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΚΡΕΤΥΚ».

Το φυσικό αέριο όντως δίνει τεράστιες προοπτικές για την Κύπρο και σύντομα μπορεί να μετατρέψει την Κύπρο σε μια από τις πλουσιότερες χώρες στην Ευρώπη, αναφέρει ο κ. Λουκαϊδης, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν συνεχιστεί η συνετή, ορθολογιστική, διαφανής και αποφασιστική διαχείριση του φυσικού πλούτου της Κύπρου, στοχεύοντας στην αξιοποίηση των πόρων που θα μπορούμε να αντλήσουμε για τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών, ώστε να καθιερωθεί η Κύπρος ως περιφερειακό ενεργειακό κέντρο.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι ο «καταλληλότερος για να υλοποιήσει αυτό το στόχο δεν είναι άλλος από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Σταύρο Μαλά, ο οποίος με την εντιμότητα και την αξιοπιστία που τον χαρακτηρίζει μπορεί να διασφαλίσει ότι τον εθνικό μας πλούτο θα τον καρπωθεί ο κυπριακός λαός και όχι πολυεθνικά μονοπώλια ή ξένοι και ντόπιοι επιτήδειοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα