Γ. Λουκαΐδης :Οψιμη προεκλογική μεταμόρφωση η αντίθεση Λιλλήκα στη ΔΔΟ

18:27 28/12/2012 - Πηγή: OnlyCY


Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης σε γραπτή δήλωση του αναφέρει πως “ο κ. Λιλλήκας επανήλθε σήμερα, με περισσό θράσος για να υπερασπιστεί την όψιμη προεκλογική μεταμόρφωση του κατά της ΔΔΟ”.

Δεν θα του απαντήσουμε, σημειώνει, με τα όσα υποστήριζε ολόκληρη τη δεκαετία του `90 και μέχρι την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

“Τον παραπέμπουμε στον κ. Λιλλήκα του Απρίλη του 2008 με τον οποίο συμφωνούμε απόλυτα στην πιο κάτω θέση που εξέφρασε: Εφημερίδα “Άποψη”,

14/04/2008: “… Χρειάστηκε σκληρή συζήτηση και προσωπική τηλεφωνική παρέμβαση του τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Κόφι Ανάν προς τον κ. Ταλάτ, για αν επαναβεβαιωθεί ότι η επιδιωκόμενη λύση θα είναι η δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία. Και αυτό γιατί δεδηλωμένη θέση της Άγκυρας είναι ο Συνεταιρισμός δύο ίσων κρατών. Εγκατάλειψη της 8ης Ιουλίου “αποδεσμεύει” την Τουρκία όσον αφορά στη μορφή της λύσης..”", προστίθεται στην γραπτή δήλωση.

“Με απλά λόγια ο κ. Λιλλήκας του 2008 προειδοποιούσε ότι εγκατάλειψη της ΔΔΟ θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε αποδέσμευση της Τουρκίας από τη βάση λύσης που έχουν καθορίσει τα Ηνωμένα Έθνη και σε λύση δύο κρατών”, καταλήγει ο κ. Λουκαΐδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λουκαΐδης, Οψιμη, Λιλλήκα, ΔΔΟ,loukaΐdis, opsimi, lillika, ddo