Γ. Λουκαΐδης : Οργανωμένο σχέδιο φαγώματος ΔΚΤ από ΔΗΣΥ

17:52 10/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε ότι «το οργανωμένο σχέδιο φαγώματος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο εξυφαίνεται από πλευράς ΔΗΣΥ εδώ και μήνες, λαμβάνει σάρκα και οστά με στόχο τη συγκάλυψη των ασήκωτων ευθυνών τραπεζιτών και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας».

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στα γραφεία του ΑΚΕΛ,

ανέφερε ότι “όσοι οργανωμένα τα τελευταία δυο χρόνια δημιούργησαν ένα πέπλο προστασίας στον τέως Διοικητή, επανέρχονται σήμερα ζητώντας και τα ρέστα. Καταρρακώνουν και επιτίθενται με βάναυσο και αυθαίρετο τρόπο στο θεσμό του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ξεχνώντας ότι μέχρι πρότινος αφόριζαν έστω και απλές συστάσεις προς τον τέως Διοικητή, γιατί αυτό συνιστούσε δήθεν παρέμβαση στην ανεξαρτησία του θεσμού”.

Όλα αυτά, συνέχισε, ξεχάστηκαν στο βωμό της εξυπηρέτησης του σχεδιασμού τους για πλήρη άλωση της Κεντρικής Τράπεζας.

“Σε αυτή την κατεύθυνση ανέσυραν μια ξεχασμένη νομοθεσία του 1985, η οποία ουδέποτε στο παρελθόν ενεργοποιήθηκε, κατασκευάζοντας ταυτόχρονα κατηγορητήριο σε βάρος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ότι δήθεν απόκρυψε στοιχεία από τη Βουλή σε σχέση με τους όρους εντολής της Alvarez & Marsal”, πρόσθεσε.

Πρόκειται, ανέφερε, για μια κατασκευασμένη κατηγορία, αφού καμία απόκρυψη στοιχείων δεν υπήρξε, όπως τούτο καταγράφεται στην επιστολή προς τη Βουλή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ημερομηνίας 13/11/2012 και ειδικότερα στο σημείο ΙΙ της εν λόγω επιστολής.

Πέραν της διαδικαστικής πτυχής, επί της ουσίας, είπε, η αναστολή πλήρους διερεύνησης των πεπραγμένων της «Λαϊκής», όπως η έκθεση της Alvarez & Marsal καταγράφει στο σημείο 2.1.2.4, συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια προστασίας της νομικής διαδικασίας που ξεκίνησε η πρώην Διοίκηση της «Λαϊκής» σε βάρος των γνωστών υπαίτιων της καταστροφής της τράπεζας.

“Μια νομική διαδικασία που ανατέθηκε σε αγγλικό δικηγορικό οίκο έναντι αμοιβής 2 εκατομμυρίων ευρώ και η οποία αποσκοπεί όχι μόνο στην καταγραφή των γεγονότων, αλλά πρωτίστως στην επανάκτηση του συνόλου ή μέρους των δισεκατομμυρίων που φαγώθηκαν από τη Λαϊκή Τράπεζα και τα οποία καλείται να πληρώσει ο κυπριακός λαός”, πρόσθεσε.

Συναφώς, στη σχετική έκθεση του οίκου Alvarez & Marsal, συμπλήρωσε ο κ. Λουκαΐδης, γίνεται αναφορά στην ανάλογη ανησυχία του Εκτελεστικού Διευθυντή της «Λαϊκής» κ. Αντρέα Φιλίππου, ότι μια ενδεχόμενη παράλληλη διαδικασία θα μπορούσε να υπονομεύσει την προοπτική ανάκαμψης της «Λαϊκής», μέσα προφανώς από τη δυνατότητα ανάκτησης με δικαστικά μέσα των δισεκατομμυρίων που είχαν καταληστευθεί.

“Περαιτέρω, σε ανύποπτο χρόνο και πολύ πριν ξεσπάσει ο θόρυβος επί του ζητήματος, με δηλώσεις του Διοικητή που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση της Alvarez & Marsal, ημερομηνίας 26/3/2013, υπάρχει σαφής δέσμευση για συνέχιση της έρευνας και μάλιστα με ειδική αναφορά στη Λαϊκή Τράπεζα”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα